Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:49 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Tulcea Magazin mixt, cuprins de flăcări! Pompierii intervin (GALERIE FOTO)

ro

20 Jan, 2022 11:54 1113 Marime text

În jurul orei 06:55, prin apel la 112, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea, a fost alertat despre producerea unui incendiu izbucnit la un magazin mixt din localitatea Topolog.


La locul solicitării s-au deplasat de urgență 9 subofițeri din cadrul Stației de Pompieri Babadag, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.


Primii sosiți la locul evenimentului au fost membri Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Topolog cu o autospecială de stingere, care au reușit localizarea incendiului.


Pentru lichidarea incendiului, dar și pentru îndepărtarea efectelor negative, forțele de intervenție au acționat aproximativ trei ore, transmite ISU Delta Tulcea. 


În urma incendiului, au ars bunurile și marfa din interiorul magazinului( o cameră de aproximativ 25 mp), precum acoperișul acesteia.


Din fericire, nu au fost înregistrate victime, iar pompierii au îndepărtat pericolul de propagare la locuința din apropiere.


Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric aparat electric de încălzit lăsat sub tensiune.

⚠️ Atenție:

Instalaţiile electrice defecte, echipamentele improvizate sau aparatele electrice lăsate nesupravegheate pot cauza incendii. Pentru înlăturarea riscului de incendiu, vă recomandăm să:

✅ efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice, cu personal autorizat;
⛔️nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;
✅ verificați periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;
⛔️nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite; 
⛔️nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent;
✅ instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului din prospectul produsului;
✅ amplasaţi şi utilizaţi aparatele electrice departe de mediile umede. Unele accidente de natură electrică se produc din cauza folosirii curentului electric în apropierea sau la contactul cu apa, a mai precizat ISU Delta Tulcea. 




Sursa foto: ISU Delta Tulcea 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii