Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:55 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Tulcea Locuință din localitatea Mircea Vodă, cuprinsă de flăcări

ro

06 Dec, 2021 12:30 1168 Marime text
În jurul orei 10:10, salvatorii Secției de Pompieri Măcin, împreună cu membri  Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Cerna, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD au intervenit pentru limitarea efectelor unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Mircea Vodă, comuna Cerna.




Incendiul, ce se manifesta în jurul hornului, a fost lichidat în scurt timp de către forțele de intervenție.





Intervenția promptă a condus la înlăturare pericolului de propagare a incendiului la întreaga locuință. Au ars aproximativ 6 mp din planșeul unei camere și s-au deteriorat circa 4 mp din acoperișul casei.






Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.




RECOMANDĂRI



Pentru evitarea unor astfel de evenimente reamintim cetățenilor principalele măsuri de prevenire a incendiilor produse din cauza coșurilor de fum defecte sau neizolate corespunzător: 



-coşurile de fum trebuie curăţate periodic (în mod obligatoriu la începutul sezonului rece), verificate și reparate;
-în podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lui sunt materiale combustibile; 
-coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.



Sursa foto: ISU Delta Tulcea 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii