Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:29 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Tulcea. Incendiu la o gospodărie din Mineri. Pompierii intervin

ro

26 Apr, 2021 13:14 1466 Marime text
  • Incendiu la o gospodărie din localitatea Mineri, județul Tulcea.
În jurul orei 10:20, salvatorii Detașamentului de Pompieri Tulcea au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, pentru limitarea efectelor unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din localitatea Mineri.

Incendiul, ce se manifesta cu flacără într-o anexă gospodărească și la acoperișul casei, cu pericol de propagare la întreaga locuința, a fost lichidat după aproximativ o oră de la sosirea echipajelor.

În urma evenimentului au ars 50 mp din acoperiș (lemn și învelitoare de bitum), un aragaz și mobiler de bucătărie.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime sau persoane rănite. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un aparat de gătit lăsat nesupravegheat.

Pentru înlăturarea unor astfel de evenimente, ISU Tulcea recomandă:
  •  nu lăsaţi mâncarea pe foc nesupravegheată. Luaţi-o de la încălzit dacă trebuie neapărat să părăsiţi bucătăria pentru o perioadă mai îndelungată, mai ales dacă s-ar putea ivi întârzieri neaşteptate;
  • după ce aţi terminat de gătit asiguraţi-vă că aţi oprit din funcţionare cuptorul şi aragazul;
  • nu lăsaţi copiii singuri niciodată în bucătărie. Păstraţi chibriturile şi brichetele acolo unde aceștia nu pot ajunge şi amplasaţi un dispozitiv de siguranţă la uşa de la cuptor;
  • curățaţi şi îndepărtaţi depunerile de grăsime şi resturi de mîncare de pe aragazurile, plitele, prăjitoarele de pâine şi grătarele din bucătărie, deoarece acestea pot lua foc uşor.

Sursa foto: ISU Delta Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii