Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:07 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Tulcea Incendii de vegetație, în mai multe localități. Pompierii s-au luptat cu flăcările

ro

06 Sep, 2021 20:36 1374 Marime text
  • Incendii de vegetație în județul Tulcea.
În această după-amiază, salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea au fost solicitați să intervină la un incendiu izbucnit într-o gospodărie din localitatea Beștepe.

Zece subofițeri cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă s-au deplasat de urgență la locul solicitării. Incendiului, ce a cuprins 700 mp de vegetație uscată și aproximativ 1 metru cub lemn de foc, a fost lichidat de către pompieri cu sprijinul membrilor SVSU Beștepe și câțiva localnici, fiind îndepărtat pericolul de propagare la locuință. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scânteia mecanică provenită de la o motocoasă, cu disc de fier.

De asemenea, salvatorii din cadrul Stației de Pompieri Babadag au fost solicitați să intervină la un incendiu produs pe raza localității Lăstuni. 1 ofițer și 5 subofițeri, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, s-au deplasat de urgență la locul solicitării. Incendiul a fost lichidat după aproximativ două ore de la momentul anunțării, la ora 17:55. În urma evenimentului au ars gunoaie pe o suprafață de aproximativ 20 mp. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost foc deschis în spații deschise.

Potrivit ISU Tulcea, în jurul orei 17:35, 6 subofițeri din cadrul Secției de Pompieri Măcin au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs în apropierea localității Măcin. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, prin eforturi susținute din parte pompierilor, după aproximativ o oră.

În urma evenimentului au ars aproximativ 1 hectar de vegetație uscată.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost foc deschis în spații deschise.

Sursă foto: ISU Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii