Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Prahova, pe primul loc în ţară la numărul de incendii de vegetaţie uscată izbucnite anul acesta

ro

24 Mar, 2022 10:52 910 Marime text
Incendiu de vegetașie uscată în județul Prahova. Foto: ISU PrahovaJudeţul Prahova se clasează pe primul loc în ţară la numărul de incendii de vegetaţie uscată izbucnite de la începutul anului. Potrivit informațiilor oferite de Raluca Vasiloae, purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, doar în ultimele trei zile au fost mistuite peste 600 de hectare de teren, focul afectând și câteva imobile. .

Potrivit datelor furnizate de Raluca Vasiloae, purtătorul de cuvânt al Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, în perioada 1 ianuarie - 21 martie, au avut loc 623 de astfel de evenimente, situând judeţul pe primul loc la nivel naţional.

De asemenea, în perioada 1 - 21 martie, în Prahova au fost raportate 125 de incendii de vegetaţie uscată (locul 6 naţional).

Doar în perioada 18-20.03.20022, ISU Prahova a fost solicitat să intervină pentru localizarea și lichidarea a 35 incendii de vegetație uscată. Suprafața de teren afectată este de aprox. 450 ha.

„Majoritatea dintre aceste arderi sunt generate de către cetățeni care nu conștientizează pericolul la care se expun pe ei înșiși, dar și pe semenii lor.

Riscul de a produce pagube materiale însemnate sau victime omenești este foarte ridicat, deoarece multe dintre incendii s-au manifestat în apropierea locuințelor, drumurilor sau a fondurilor forestiere“ - a mai precizat Raluca Vasiloae.


ISU Prahova reamintește prahovenilor că arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură de carantină fitosanitară, iar în cazul realizării igienizării terenurilor prin ardere, este obligatorie obţinerea acceptului de la Agenţia pentru Protecţia Mediului şi a permisului de lucru cu focul, impunându-se, totodată, respectarea cu stricteţe a măsurilor şi regulilor de apărare împotriva incendiilor. 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii