Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:51 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Olt Un bărbat a fost reținut după ce a deschis, pe o rețea de socializare, un cont cu datele fostei concubine

ro

18 Mar, 2022 18:40 1737 Marime text
Bărbat reținut pentru fals informatic, foto: Pixabay

Un bărbat în vârstă de 49 de ani din județul Olt a fost reținut de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Judeațean (IPJ) Olt pentru fals informatic, după ce a creat un cont pe o rețea de socializare cu date și fotografii ce aparțin fostei concubine, în cursul anunui 2021, fără a-i solicita acordul acesteia. 

Miercuri, 16 martie, autoritățile locale au percheziționat locuința acestuia, în urma cărora au ridicat două telefoane mobile.
 

„La data de 16 martie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, la domiciliul unui bărbat, din județul Olt, bănuit de fals informatic.

Din cercetări a reieșit că, în anul 2021, un bărbat, în vârstă de 49 de ani, din județul Olt, ar fi creat și utilizat un cont pe o rețea de socializare prin folosirea de date personale și fotografii ce aparțin fostei concubine, fără acordul acesteia, creându-i femeii o stare de temere. 

În urma percheziției, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, două telefoane mobile”, potrivit IPJ Olt. 


Totodată, bărbatul a fost condus la audieri la sediul IPJ Olt, unde s-a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.
 

„Polițiștii au pus în executare un mandat de aducere pe numele bărbatului, acesta fiind condus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, pentru audieri.

Percheziția a fost efectuată cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

În continuarea cercetărilor, în aceeași zi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, s-a dispus reținerea bărbatului, pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt”, conform unui comunicat al IPJ Olt.


Potrivit IPJ Olt, joi, 17 martie, față de bărbat, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Pe parcursul întregului proces penal, conform sursei citate, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii