Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:50 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Iași Arest la domiciliu pentru șoferița fără permis, implicată în accidentul soldat cu decesul unei fetițe de 4 ani

ro

03 Jun, 2022 14:54 1099 Marime text
Polițiști. Foto: facebook/Poliția RomânăȘoferița fără permis, implicată în accidentul soldat cu decesul unei fetițe de 4 ani din județul Iași a fost plasată în arest la domiciliu. 

Potrivit unui comunicat al parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău, judeţul Iaşi, la data de 03.06.2022, au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Hârlău luarea măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 zile faţă de inculpata C.M., pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. (1) C.pen..

„Din probatoriul administrat până la acest moment procesual rezultă suspiciunea rezonabilă că în ziua de 01.06.2022, ora 18:00, inculpata C.M. a condus fără a deține permis de conducere autoturismul marca VW, pe DS 516 din com. Scobinţi, jud. Iaşi acroșând pe minora D.E.A., în vârstă de 4 ani, aflată pe carosabil. La ora 19:52, a fost declarat decesul minorei.
Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Hârlău a respins propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile a inculpatei, luând măsura arestului la domiciliu faţă de inculpata C.M..
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reținerea, arestarea preventivă/la domiciliu reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie“ - au mai precizat procurorii.


Reamintim că ieri, polițiștii Poliției Orașului Hîrlău au reținut pentru 24 de ore, femeia care ar fi condus autoturismul implicat în accidentul soldat cu decesul unei fetițe de doar patru ani din județul Iași.

Aceasta a fost introdusă în Arestul IPJ Iași.

Potrivit IPJ Iași, la data de 1 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Hârlău au fost sesizați despre un accident rutier, soldat cu victime omenești, produs pe raza comunei Scobinți. 

Din cercetările efectuate, a rezultat că în accident au fost implicați un pieton, respectiv o minoră în vârstă de 4 ani și un autoturism, condus de o femeie de 28 de ani. 

În urma accidentului, minora a decedat. 

Din verificările efectuate de polițiști s-a constatat faptul că femeia de 28 de ani nu deține permis de conducere emis de autoritățile din România.

„Aceasta a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. 



În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. 

Cercetările sunt continuate“ - au precizat reprezentanții IPJ Iași.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii