Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:16 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Constanța Propunere de arestare preventivă pentru infracțiunile de lovire sau alte violențe, violență în familie, violare de domiciliu și distrugere

ro

29 Sep, 2023 15:06 884 Marime text

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele informaţii de interes public:
 
La data de 28 septembrie 2023, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, au formulat propunere privind luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpații:
 
S.I.A., în vârstă de 32 de ani, domiciliat în orașul Cernavodă, județul Constanța, aflat în stare de reţinere, pentru comiterea, în stare de recidivă postexecutorie, a două infracțiuni de lovire sau alte violențe, fapte prevăzute și sancționate de prevederile art. 193 alin. 2 și alin. 21 lit. d C.pen., o infracțiune de violență în familie, faptă prevăzută și sancționată de prevederile art. 199 alin. 1 C.pen. raportat la art. 193 alin. 2 și alin. 21 lit. d C.pen., o infracțiune de violare de domiciliu, faptă prevăzută și sancționată de prevederile art. 224 alin. 1 și 2 C.pen. cu aplicarea art. 77 lit. a C.pen., și o infracțiune de distrugere, faptă prevăzută și sancționată de prevederile art. 253 alin. 1 C.pen., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen. și art. 41 alin. 1 C.pen. și art. 43 alin. 5 C.pen..
 
C.C.Ș.,  în vârstă de 37 de ani, domiciliat în orașul Cernavodă, județul Constanța, aflat în stare de reţinere, pentru comiterea a trei infracțiuni de lovire sau alte violențe, fapte prevăzute și sancționate de prevederile art. 193 alin. 2 și alin. 21 lit. d C.pen., o infracțiune de violare de domiciliu, faptă prevăzută și sancționată de prevederile art. 224 alin. 1 și 2 C.pen. cu aplicarea art. 77 lit. a C.pen., și o infracțiune de distrugere, faptă prevăzută și sancționată de prevederile art. 253 alin. 1 C.pen., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen..
 
Probatoriul administrat până în prezent a relevat că în dimineața zilei de 21 septembrie 2023, în jurul orelor 4:00, pe fondul mai multor discuții în contradictoriu purtate telefonic precum și pe rețelele de socializare, numiții S.I.A., având asupra sa un pistol, C.C.Ș, având asupra sa un cuțit, C.C.A. și C.A.M., au pătruns fără drept în curtea imobilului aflat pe str. S. H. nr. - din orașul Cernavodă, județul Constanța, unde locuiau numiții E.S.M. și B.L., împreună cu copiii lor, minorii preșcolari E.A.I și E.F.M., precum și numita și E.M.A., și i-au agresat fizic pe numiții E.S.M., B.L. și E.M.A., provocând totodată distrugeri unei uși de acces în locuință.
 
Propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia a fost respinsă, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Medgidia luând față de cei doi inculpați măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Soluția a fost atacată, în termen legal.
 
 

„Precizăm totodată că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi controlul judiciar reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi ce nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie”, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Propunere arestare preventivă pentru furt calificat la Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii