Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:47 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Constanța Acțiuni ale polițiștilor pentru combaterea violenței și menținerea liniștii publice

ro

23 Jan, 2022 17:47 1246 Marime text


Polițiști ai municipiului Constanța au desfășurat sâmbătă noapte, 22 ianuarie, în intervalul orar 18.00 - 06.00, acțiuni pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, precum și pentru prevenirea și combaterea faptelor cu violență, prostituție și proxenetism, potrivit IPJ Constanța.

La acțiunea desfășurată în municipiul Constanța au participat polițiști de la ordine publică, investigații criminale și polițiști rutieri din cadrul Poliției municipiului Constanța, precum și jandarmi constănțeni.

Astfel, au fost legitimate aproximativ 320 de persoane, au fost controlate peste 100 de autovehicule, totodată fiind verificate 20 de localuri. În urma activităților, au fost aplicate 106 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 54.600 de lei, dintre care 58 la Legea 55/2020.

Polițiștii Secției 3 au identificat doi operatori economici (restaurante), care nu respectau programul de funcționare prevăzut de lege, iar în incinta localurilor se aflau în desfășurare petreceri cu participarea mai multor persoane, fapt pentru care administratorii societăților comerciale au fost sancționați contravențional, cu amendă în valoare totală de 14.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020.

De asemenea, polițiștii Secției 3 au identificat două societăți comerciale (un magazin de băuturi alcoolice, respectiv o sală de jocuri), în interiorul cărora s-a permis accesul persoanelor, fără respectarea programul de funcționare.

Astfel, polițiștii au aplicat celor doi administratori sancțiuni contravenționale, prevăzute cu amendă în valoare totală de 2.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020.

Potrivit sursei citate, polițiștii Secției 1 au identificat o societate comercială (restaurant) în interiorul căruia se aflau mai multe persoane, iar în urma verificărilor s-a constatat faptul că acestea dețin certificat verde, însă nu s-a respectat programul de funcționare.

Administratorul societății comerciale a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei.

În seara de 22 ianuarie a.c., în intervalul orar 18.00-22.00, polițiști din cadrul Serviciului Ordine Publică, împreună cu polițiști ai Serviciului Rutier, Serviciului Acțiuni Speciale, Secției 6 Rurală Cernavodă și cei ai Poliției orașului Cernavodă, au desfășurat activități pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, precum și pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, pe raza Secției 5 Rurală Cogealac, se arată în document. 

Astfel, au fost legitimate aproximativ 130 de persoane și au fost controlate 44 de vehicule, precum și 20 de societăți comerciale.

În urma acțiunilor, polițiștii au aplicat 26 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 13.000 de lei, dintre care 16 la Legea 55/2020.

În cadrul acțiunii, polițiștii au reținut, în vederea suspendării, 3 permise de conducere pentru abateri la regimul rutier.

În activități au fost angrenați jandarmi din cadrul I.J.J. Constanța. 

Sursa foto cu rol ilustrativ: Facebook/ DGPMB 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii