Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:36 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Județul Argeș Nouă persoane rănite în două accidente rutiere pe DN73 și în municipiul Pitești

ro

17 Feb, 2022 07:50 1556 Marime text
Un accident rutier a avut loc seara trecută în localitatea Valea Mare Pravăț, județul Argeș, pe DN 73.

Potrivit ISU Argeș, din primele informații au fost anunțate victime blocate în interiorul autoturismelor.

La fața locului au intervenit pompierii cu o autospecială de intervenție, o ambulanță SMURD și două echipaje SAJ.

Ulterior, la fața locului a mai ajuns o ambulanță SMURD de la Detașamentul de Pompieri Mioveni. 

”În cele două autoturisme se aflau 7 persoane (5 în unul, 2 în celălalt). Toate cele 7 persoane au nevoie de intervenția echipajelor medicale. Două victime sunt transportate la spital de către echipajele SAJ, iar celelalte victime au fost preluate de către paramedicii SMURD. Cele 5 persoane aflate în grija paramedicilor SMURD sunt conștiente” - au precizat reprezentanții ISU Argeș. 


La puțin timp după, un alt accident rutier a fost anunțat prin intermediul ECall, pe I. C. Brătianu din municipiul Pitești. 

”La fața locului, au ajuns pompierii de la Detașamentul Pitești cu o autospecială de intervenție, pentru a asigura măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat cu un echipaj SMURD. În urma incidentul au fost avariate 2 autoturisme și au rezultat 2 victime. Paramedicii SMURD au acordat primul ajutor la o fată de 20 de ani, care prezenta zgârieturi la nivelul feței, și la un bărbat 31 de ani, care prezenta laziuni în zona lombară, doar acesta din urmă fiind transportat și la spital” - au mai precizat reprezentanții ISU Argeș.

UPDATE: Oficial de la ISU Argeș

Pompierii și echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean Argeș au intervenit la un accident rutier produs între două autoturisme, pe raza localității Valea Mare Pravăț. În urma evenimentului au rezultat șapte victime (tineri), cinci de sex feminin și două de sex masculin. 

Echipajele medicale SMURD și SAJ au acordat îngrijiri medicale pentru toate cele șapte persoane, transportându-le ulterior la spital. 

Una dintre victime, bărbat cu vârsta de 21 de ani, a fost preluată de la spitalul din municipiul Câmpulung de către echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă și transportată inconștientă și cu politraumatisme la spital în municipiul Pitești. 

Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă a asigurat zona împotriva izbucnirii unui posibil incendiu. 

Forțe și mijloace ale ISU Argeș angrenate în misiune: un echipaj cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, două echipaje cu două ambulanțe SMURD de prim ajutor calificat și un echipaj cu ambulanța SMURD de terapie intensivă mobilă.

UPDATE. Oficial de la IPJ Argeș 

Din verificările preliminare efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung s-a stabilit că, un tânăr de 21 de ani, care conducea un autoturism pe str. Calea Brașovului, din direcția Brașov către Câmpulung, într-o curbă la dreapta, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și ar fi pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu un autoturism, condus din sens opus, de o tânără de 19 ani, din Bughea de Sus. 

În urma accidentului, conducătorul primului autoturism a fost rănit grav, iar conducătoarea celui de-al doilea autoturism, precum și o pasageră de 19 ani, din același autoturism, dar și alți patru pasageri, cu vârste cuprinse între 17 și 20 de ani, din primul autoturism, au fost răniți ușor și transportați la spital. 

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest ,rezultând că nu a consumat alcool. 

Având în vedere starea medicală, șoferul primului autoturism nu a putut fi testat, însă i-au fost prelevate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. 

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, iar verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut.

Sursa foto cu rol ilustrativ: IPJ Ialomița
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii