Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:07 19 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătoria Mangalia Victimele accidentului din 2 Mai fac declarații cutremurătoare - „Am coșmaruri noaptea. I-am văzut pe cei doi decedați”

ro

09 May, 2024 11:07 1210 Marime text


La ultimul termen de judecată în dosarul 2 Mai, la Judecătoria Mangalia, victimele și familiile acestora au fost chemate la audieri. Declarațiile sunt sfâșietoare:

Am avut patru intervenții chirurgicale până în prezent. Trei la mână și una la picior.  Am avut transplant de nerv. Este o operație foarte grea. A durat aproape 10 ore. (…) Viața mea s.a schimbat radical după acest accident. Nimic nu mai este la fel. Am fost la psiholog o perioadă.  Am avut nevoie de tratament de specialitate. Nu am putut sa ies din casă. Am coșmaruri noaptea.  Și îmi este frică să merg cu mașina. I-am văzut pe cei doi decedați. Eram colegi de facultate si foarte buni prieteni.  Sunt imagini pe care nu le pot descrie.​ Am o mână imobilizata acum. Nu mai face multe activități din cauza rănilor. Voiam să aplic pentru un post de stuardeză dar nu mai pot face asta. Din cauza accidentului”, a declarat în instanță Ionescu Cristina Iuliana, victimă.

În timpul ședinței de judecată, unul dintre avocații lui Vlad Matei Pascu a solicitat indicarea unui cont bancare, iar din sală i s-a replicat:
"Credeți că puteți cumpărat totul cu bani"  și "Ne puteți da copiii înapoi?"

A fost audiată și bunica Robertei Dragomir, tânăra care a murit în accidentul din 2 Mai:

Sunt foarte afectată de pierderea nepoatei. Toată familia este afectată. Mergem des la biserica și la cimitir. A locuit cu mine de la 2 ani. Am avut o relație foarte apropiată cu nepoata mea. Eram o familie frumoasă.  Părinții sunt foarte afectați. Plângem când vedem poza ei. Mergem des atât la locul accidentului dar și la mormânt”, a declarat Voinea Ruxandra.

Cea de-a doua victimă rănită în 2 Mai, Coniac Alexandru, a făcut dezvăluiri cu privire la urmările accidentului.

În urma accidentului, viața mea s-a schimbat la 180 de grade. Mi-am pierdut locul de muncă. Recuperarea mea va dura 2 ani, potrivit medicilor. Nu voi putea folosi mâna la munci fizice. Recuperarea va fi de aproximativ 80 %. Nu va fi o recuperare completă.  Este necesar să fac în continuare  ședințe de fizioterapie și chinetoterapie. În urma accidentului, am dobândit temeri mari. Am o mare frică de tot ce tine de mașini.  Am coșmaruri și voi avea coșmaruri în continuare.  Îi visez mereu pe cei doi decedați. Erau foarte buni prieteni. Ce am văzut la locul accidentului... Nu pot descrie în cuvinte ce am văzut. Viata mea s-a schimbat total. Îmi este mai greu la facultate. Sunt în ultimul an la facultate. Urmează să susțin licența”, a spus tânărul.

Mama Robertei a fost audiată la ultimul termen de judecată.  Citește declarația integral aici.

Doar a venit în sicriu. Sicriul era sigilat. Era atât de zdrobită încât nu a putut fi îmbrăcată. Ultima oară am văzut-o în viață când a plecat de acasă. Roberta era o persoană sociabilă, voia să devină profesor. Era iubită de colegiCitește și:
Audieri în Dosarul 2 Mai Imaginile tragediei, în cuvinte - Mama lui Sebi - „Viața noastră ca familie s-a terminat. Cimitirul a devenit o a doua noastră casă”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii