Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecat pentru trafic de persoane majore, trafic de minori şi proxenetism

ro

10 Jul, 2013 00:00 2600 Marime text
Poliţiştii Serviciului de Combatere a Traficului de Persoane din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa au finalizat cercetările şi l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Silviu-Valentin Bercuţă, în vârstă de 24 de ani, din satul Stupina, comuna Crucea, judeţul Constanţa. Bărbatul este suspectat de comiterea infracţiunilor de trafic de persoane majore, trafic de minori şi proxenetism, fapte pedepsite cu închisoare de la 5 la 18 ani şi interzicerea unor drepturi.

Potrivit datelor consemnate de către procurorul de caz din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în perioada septembrie 2012 - iunie 2013, „cel în cauză a recrutat, cazat şi exploatat sexual, în mai multe apartamente închiriate pe raza municipiul Constanţa, trei tinere, dintre care una minoră, şi a tras foloase de pe urma practicării prostituţiei de către acestea, însuşindu-şi în întregime sumele de bani obţinute”.
„Recrutarea se realiza prin intermediul unor anunţuri sau oferte de masaj însoţite de numere de telefon de contact şi fotografii în pagina electronică a unui cotidian local.
În cazul uneia dintre tinere, s-a stabilit că a fost exploatată sexual de către cel în cauză şi în mai multe cluburi din Germania şi Irlanda, după ce a recrutat-o prin înşelăciune”, conform organelor de anchetă. Conform unor surse apropiate anchetatorilor, Silviu-Valentin Bercuţă a fost condamnat în 2008 de Tribunalul Constanţa la ani grei de închisoare pentru trafic internaţional de droguri de mare risc. În 2008, Tribunalul Constanţa l-a condamnat pe Bercuţă la opt ani de închisoare, însă Curtea de Apel Constanţa i-a redus pedeapsa la trei ani.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii