Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:21 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jucării şi pături confiscate la vamă

ro

20 Apr, 2013 00:00 657 Marime text
Inspectorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud au reţinut jucării în valoare de aproximativ 128.000 de euro şi pături în valoare de 15.000 de euro, susceptibile de a fi contrafăcute, ca urmare a controlului efectuat asupra a două containere sosite din China.

La data de 18 aprilie, inspectorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud, acţionând în baza analizei de risc, au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra unui container sosit din China pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti.
Ca urmare a acestui control, inspectorii vamali au reţinut 9.159 de jucării (figurine pluş Disney, seturi maşinuţe Cars, trenuleţe Thomas and Friends şi mingi inscripţionate Barcelona, Liverpool, Real Madrid, AC Milan, Chelsea, M. United, Fifa Brasil 2014), articole susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală ale mărcilor respective. Dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul produselor originale, valoarea totală a mărfurilor s-ar fi ridicat la aproximativ 128.000 euro.
În aceeaşi zi, ca urmare a controlului efectuat asupra unui alt container, destinat unei societăţi din judeţul Ilfov, inspectorii vamali au descoperit 510 pături cu însemnele Hello Kitty. Articolele sunt susceptibile de a fi contrafăcute şi au o valoare de piaţă de 15.000 de euro.
Conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1383/2003 şi a Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, bunurile contrafăcute au fost reţinute de către autoritatea vamală în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Ti-a placut articolul?

Comentarii