Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:02 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jucării contrafăcute, confiscate la Agigea

ro

01 May, 2013 00:00 1616 Marime text
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind în două containere sosite în PTF Constanţa Sud - Agigea din direcţia China 29.340 de jucării pentru copii şi 3.850 de ambalaje pentru jucării susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de 1.300.000 de lei dacă ar fi fost originale.

În urmă cu două zile, în intervalul orar 11.30 - 13.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat controlul a două containere sosite din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti. În urma controlului au fost descoperite 33.190 de articole reprezentând jucării pentru copii şi ambalaje pentru jucării, bunuri susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 1.300.000 de lei dacă ar fi fost originale.
Marfa, care purta însemnele distinctive ale unor mărci cunoscute, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali, pentru a fi trimisă spre expertizare.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, o persoană de sex feminin cu cetăţenie chineză, în vârstă de 50 ani, cu reşedinţa în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • politzisti mincinosi !!! 08 May, 2013 19:37 minciuni. suntetzi dezinformati!!! politistii astia nu confisca nimic!!! niciodata!!! si sa-i intrebati cum o sa finalizeze dosarul ala penal!!! sigur tot cu nup, ca si toate celelalte.