Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:53 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jucării confiscate la Agigea

ro

16 Dec, 2013 00:00 791 Marime text
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind în două containere sosite în PTF Constanţa Sud - Agigea din China 6.615 jucării susceptibile a fi contrafăcute şi 555.124 de recipiente şi accesorii pentru narghilea, nedeclarate, cu o valoare totală de aproximativ 1.355.000 de lei.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul PTF Constanţa Sud - Agigea, controlul a două containere sosite din China şi Egipt pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, respectiv Ilfov.
În urma controlului au fost descoperite 6.615 jucării (maşinuţe din plastic, maşinuţe cu radiotelecomandă, figurine, telefoane), susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 355.000 de lei dacă ar fi fost originale, şi 555.124 recipiente pentru narghilea şi accesorii, nedeclarate, cu o valoare de aproximativ 1.000.000 de lei.

Articolele care purtau însemnele distinctive ale unor firme cunoscute şi cele nedeclarate au fost ridicate în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit administratorilor societăţilor comerciale, cu vârsta de 32 de ani, respectiv 47 de ani, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, respectiv „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”.

Ti-a placut articolul?

Comentarii