Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:36 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jucării confiscate la Agigea

ro

26 Apr, 2013 00:00 567 Marime text
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind într-un container sosit în PTF Constanţa Sud - Agigea din direcţia China 3.600 de jucării pentru copii susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de 20.000 de lei dacă ar fi fost originale.

În data de 23 aprilie, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost descoperite 3.600 de articole reprezentând jucării pentru copii, bunuri susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 20.000 de lei dacă ar fi fost originale.
Marfa, care purta însemnele distinctive ale unor mărci cunoscute, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali şi pentru a fi trimisă spre expertizare.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, o persoană de sex feminin cu cetăţenie română, în vârstă de 50 de ani, cu domiciliul în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”.

Ti-a placut articolul?

Comentarii