Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:32 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jucării confiscate la Agigea

ro

18 Apr, 2013 00:00 623 Marime text
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind într-un container sosit în PTF Constanţa Sud - Agigea din direcţia China jucării pentru copii susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de 550.000 de lei dacă ar fi fost originale.

În baza analizei de risc efectuate la nivelul Grupului de Nave Constanţa, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost descoperite 31.530 de articole reprezentând jucării pentru copii, bunuri susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 550.000 de lei dacă ar fi fost originale.
Marfa, reprezentată de jocuri tip puzzle, cuburi din plastic şi abţibilduri ce purtau însemnele distinctive ale unor mărci cunoscute, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali pentru a fi trimisă spre expertizare.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, o persoană de sex feminin cu cetăţenie chineză, în vârstă de 45 de ani, cu reşedinţa în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.

Ti-a placut articolul?

Comentarii