Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:19 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jucării confiscate

ro

31 Oct, 2013 00:00 1107 Marime text
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrători vamali, descoperind în trei containere sosite în PTF Constanţa Sud - Agigea din China 11.720 de jucării, susceptibile a fi contrafăcute, respectiv nedeclarate, cu o valoare de aproximativ 1.496.000 de lei.
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul PPF Constanţa Sud - Agigea, controlul a trei containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul Bucureşti.
În urma controlului au fost identificate 9.200 de jucării (păpuşi, maşinuţe cu baterii şi seturi de figurine din plastic) susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 1.319.000 de lei şi 2.520 de jucării (seturi de figurine din plastic) nedeclarate, valoarea aproximativă a bunurilor în plus faţă de marfa declarată fiind de 177.000 de lei.

Marfa, care purta semnele distinctive ale unor mărci cunoscute, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză, doi cetăţeni chinezi şi unul român, cu vârste între 27 şi 41 de ani, cu reşedinţele, respectiv domiciliul în Bucureşti, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, respectiv „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii