Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:40 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jaf în stil mare în lumea afaceriştilor constănţeni Hiropedi a fost prădat de un minor

ro

23 Jan, 2012 00:00 4900 Marime text

cap_6.jpgAtac la vilele particularilor din Constanţa. Recent, Judecătoria Constanţa i-a condamnat la câte doi şi respectiv trei ani de închisoare pe doi puşti care l-au prădat pe afaceristul constănţean Cristian Dionisie Hiropedi, ginerele fostului lider al comunităţii greceşti din Constanţa, Anton Hiropedi.

Indivizii au fost prinşi în fapt de firma de pază, după ce ar fi creat însă un prejudiciu estimat la mii de lei. În proces, păgubitul Hiropedi a primit despăgubiri de 4.000 de lei, sumă de care s-a arătat mulţumit, dat fiind că nu a mai declarat recurs. În schimb, procesul merge mai departe, urmând ca dosarul să fie judecat mâine la Curtea de Apel Constanţa, după ce procurorii şi suspecţii au atacat în recurs sentinţa Judecătoriei Constanţa.

În luna octombrie 2011, indivizi despre care se spune că sunt hoţi cu experienţă au dat iama în agoniseala afaceriştilor constănţeni. Printre cei care au căzut victime atacurilor s-a numărat şi Cristian Dionisie Hiropedi, ginere renumitului Anton Hiropedi, cunoscut în Constanţa nu numai pentru activitatea desfăşurată la Comunitatea Elenă Elpis, ci şi pentru afacerile cu petrolul. Din fericire, indivizii care au dat buzna în casa lui Hiropedi au fost prinşi de reprezentanţii firmei de pază şi predaţi poliţiei. Minorul Aidîn Ali şi Sali Asan au fost arestaţi preventiv imediat după comiterea faptei, aflându-se şi acum după gratii. Pentru că iţele justiţiei merg uneori foarte repede, la nici o lună de la atac, cei doi au fost trimişi în judecată, dosarul fiind înregistrat pe rolul Secţiei penale a Judecătoriei Constanţa, sub numărul 27709/212/2011.

Au recunoscut faptele

În proces, Cristian Dionisie Hiropedi, alături de Virgil Stoica şi Gligor Tomescu s-au constituit părţi civile. Suspecţii au recunoscut faptele reţinute în sarcina lor, pentru a beneficia de reducerea pedepselor, astfel că procesul s-a desfăşurat rapid, iar pe 2 decembrie 2011, completul prezidat de judecătorul Leonard - Iustin Bourceanu a pronunţat sentinţa. Aidîn Ali a fost condamnat la câte doi ani de închisoare, pentru trei fapte de furt calificat, după cum urmează: în noaptea de 19 spre 20 iunie 2011, când ar fi comis furtul din casa părţii civile Virgil Stoica; în noaptea de 5 spre 6 august 2011, când a avut loc furtul din casa lui Gligor Tomescu şi, nu în ultimul rând, furtul din casa lui Cristian Dionisie Hiropedi, din data de 7 octombrie 2011. Pedepsele i-au fost contopite, urmând ca minorul să execute doi ani în penitenciar. La rândul său, Sali Asan a fost condamnat la trei ani de închisoare, pentru aceleaşi fapte de furt calificat, urmând ca pedeapsa să fie de asemenea executată în penitenciar. De asemenea, judecătorii au admis acţiunile civile ale celor cărora le-au fost sparte casele, iar cei doi au fost obligaţi la plata unor daune de 800 de lei către Virgil Stoica şi 1.200 de lei către Gligor Tomescu.



hiropedi_-_catuse.jpgDespăgubiri de 4.000 de lei pentru Hiropedi

Paguba cea mai mare a suferit-o însă afaceristul Hiropedi, căruia i s-au acordat despăgubiri de 4.000 de lei. Aşa cum am precizat anterior, sentinţa a fost atacată în recurs, atât de către cei doi suspecţi, cât şi de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. Cazul se va judeca mâine la Curtea de Apel Constanţa, la Completul 1 Recurs Minori. În ceea ce-l priveşte pe Cristian Dionisie Hiropedi, este de menţionat că numele său figurează în firma Crismar Depozit SRL, al cărei obiect principal de activitate este reprezentat de „comerţul cu ridicata al fructelor şi legumelor", dar şi în Comm Spedition SRL Constanţa, care se ocupă cu „activităţii ale altor agenţii de transport (activităţii ale altor agenţii de transport - comisionari în vamă)".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii