Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:40 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jaf de 100.000 de euro, la Năvodari Patru persoane rămân în arest preventiv, una a fost plasată în arest la domiciliu

ro

18 May, 2016 00:00 1333 Marime text


Magistraţii Judecătoriei Constanţa au admis în parte propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa şi au prelungit durata măsurii arestării preventive faţă de Remus Vasile ArvatuJoseff RivasŞenol Amet şi Marius Stoica, pe o perioadă de 30 zile, cu începere de la data de 19.05.2016 şi până la data de 17.06.2016, inclusiv.
 
De asemenea, judecătorii constănţeni au respins, ca neîntemeiată, propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa de prelungire a măsurii arestării preventive faţă de Claudiu Costache. Astfel, magistraţii au înlocuit măsura preventivă a arestării preventive luate faţă de Claudiu Costache, cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o durată de 30 de zile. S-a dispus punerea în libertate a lui Costache de sub puterea mandatului de arestare preventivă, emis de Judecătoria Constanţa. Totodată, judecătorii i-au impus lui Claudiu Costache obligaţia de a nu părăsi imobilul fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza.
 
Pe durata arestului la domiciliu, Costache are următoarele obligaţii: să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi şi a judecătorului de cameră preliminară ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu persoana vătămată, cu coinculpaţii, cu martorii din dosar şi nici cu membrii de familie ai acestora.
 
Decizia nu este definitivă, astfel, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa şi Şenol Amet au făcut contestaţii ce vor fi soluţionate astăzi de magistraţii Tribunalului Constanţa.

Posibil jaf de 100.000 de euro

Reamintim că poliţiştii de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa (Serviciul Investigaţii Criminale, Serviciul Acţiuni Speciale şi Serviciul Criminalistic), sprijiniţi de SIPI şi SOS, au efectuat şase percheziţii în municipiu, într-o tâlhărie comisă în Năvodari, de unde s-ar fi sustras aproximativ 100.000 de euro dintr-o casă. Se pare că suspecţii ar fi acţionat cu violenţă asupra a trei persoane pentru a sustrage banii. Tâlhăria ar fi avut loc în anul 2015, în luna septembrie. Cu ocazia percheziţiilor, au fost ridicate arme albe, cagule, telefoane mobile şi diverse medii de stocare.
 
Din probele administrate până în acest moment în cauză, s-a reţinut faptul că, „în data de 14.09.2015, în jurul orei 21.00, inculpaţii Arvatu Remus-Vasile, zis «Chinezu», Rivas Joseff, Amet Şenol şi Costache Claudiu, zis «Morena», purtând mănuşi în mâini, au pătruns prin curtea imobilului vecin şi, ulterior, prin tăierea gardului în reşedinţa situată în oraşul Năvodari, strada D15, judeţul Constanţa, ocazie cu care, prin violenţe fizice şi ameninţare cu obiecte ce păreau a fi arme de foc, le-au forţat pe persoanele vătămate să le remită suma de aproximativ 286.000 de lei, depozitată în locuinţă, iar pentru a nu alerta organele de poliţie, autorii au distrus două telefoane mobile aparţinând persoanelor vătămate“.
 
În momentul pătrunderii pe proprietate, „cei patru autori au tăiat o porţiune a gardului de separare de curtea imobilului vecin, trântindu-l la sol şi deteriorându-l faţă de starea iniţială“.
 
„În timpul desfăşurării activităţii infracţionale, Rivas Joseff şi ceilalţi trei autori au pătruns fără permisiunea vreunui locatar în toate încăperile imobilului, şi nu doar în cele în care se aflau persoanele vătămate, aspecte sesizate de proprietarul imobilului, iar la plecare, le-au închis pe persoanele vătămate în camera din care a fost luată suma de bani“, potrivit procurorilor.
 
„Pe timpul comiterii infracţiunilor, paza locului faptei a fost asigurată de Stoica Marius, zis «Paris», care a rămas în autoturismul marca Volvo, pe care l-au folosit pentru deplasarea către şi de la locul faptei“, mai spun procurorii.

Ti-a placut articolul?

Comentarii