Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:57 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Miracolul de la miezul nopţii. Cum a fost salvat un tânăr de 20 de ani de pompieri. Forţe impresionante dislocate la eveniment

ro

23 Jan, 2019 01:42 3057 Marime text
Puţin înainte de miezul nopţii, pompierii de la ISU Petrodava Piatra Neamţ au fost solicitaţi să intervină pentru salvarea unui tânăr, de 20 de ani, care a căzut, accidental, într-o fântână pe raza comunei Săbăoani, judeţul Neamţ.
 
Adrian Rotaru, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, a declarat pentru ZIUA de Constanţa că „la această fost trimise trei echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului Roman, cu o autospecială de intervenție, o ambulanță SMURD de prim ajutor și o autospecială de comandă, iar de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț s-a deplasat un echipaj cu o autospecială complexă de intervenție”.

Rotaru ne-a mai declarat că „victima a fost degajată din fântână, în stare conștientă, iar echipajul medical, cu medic, din cadrul SAJ Neamț ii acordă îngrijiri medicale”.

Martorii prezenţi la eveniment spun că numai un miracol a făcut ca acestuia să-i fie auzite strigătele de la o asemenea adâncime şi să poată fi, astfel, salvat de pompieri.

Victima, în vârstă de 21 de ani, a fost extrasă din fântâna adâncă de aproximativ 20 de metri și cu un diametru de 80 cm, în stare de conștiență și cooperantă.
Misiunea a fost una dificilă datorită faptului că fântâna avea pereții zidiți doar la suprafață(aproximativ 3-4 metri), iar restul de 16 - 17 metri, în adâncime, pereții fiind de pământ, existând riscul de surpare a acestora.

Adrian Rotaru mai spune că "Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Săbăoani a sprijinit forțele profesioniste în acțiunile de extragere a victimei căzute în fântână cu doi voluntari".
 
Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanta
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii