Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU „Dobrogea“ a celebrat Ziua Protecţiei Civile din România Festivitate militară şi avansări în grad în Piaţa Ovidiu din Constanţa (galerie foto)

ro

28 Feb, 2015 00:00 2324 Marime text
Anual, la 28 februarie, este celebrat momentul istoric în care, prin Înaltul Decret Regal nr. 468, Regele Carol al II-lea a aprobat Regulamentul Apărării Pasive Contra Atacurilor Aeriene, ce consfinţeşte reînfiinţarea Apărării Pasive din România şi constituirea primelor structuri de protecţie civilă.
 

Astfel, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea“ al judeţului Constanţa a organizat, ieri, o festivitate dedicată împlinirii a 82 ani de atestare documentară a Protecţiei Civile în România.
Evenimentul a avut loc în Piaţa Ovidiu, în faţa Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa.

Festivitatea a cuprins un ceremonial militar şi un serviciu religios şi s-a încheiat cu o defilare şi cu prezentarea tehnicii de intervenţie.

De asemenea, cadrele militare care au obţinut rezultate excepţionale în îndeplinirea atribuţiilor specifice au fost avansate în gradul următor înaintea expirării stagiului minim.
 
Astfel, în temeiul Ordinului ministrului Afacerilor Interne, cu prilejul zilei de 28 februarie - Ziua Protecţiei Civile din România, au fost înaintaţi în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, patru subofiţeri: în gradul de plutonier adjutant-şef au fost înaintaţi plutonier adjutant George Panţu şi plutonier adjutant Alexandru Ciubuc şi în gradul de plutonier adjutant au fost înaintaţi plutonier major Andru Adrian şi plutonier major Stănişel Ionuţ.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii