Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:11 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ÎPS Teodosie „Gestul unui preot care împărtășește fumători este „o iresponsabilitate“ (VIDEO)

ro

29 Jan, 2024 14:47 1212 Marime text
Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a afirmat în cadrul emisiunii de la Radio Dobrogea că gestul unui preot care împărtățește pe toată lumea, inclusiv pe fumători este „o iresponsabilitate“. Mai mult, înaltul ierarh a susținut că relația de concubinaj este un păcat mare.

Moderatorul emisiunii i-a citit Arhiepiscopului întrebarea primită de la un enoriaș care vroia să știe ce trebuie să facă un credincios atunci când un duhovnic împărtăşeşte „pe toată lumea, pe cine fumează, pe cine trăieşte în concubinaj, zicând că el nu opreşte pe nimeni de la potir pentru că nu este el vrednic să facă asta”.

ÎPS Teodosie a supliniat că această faptă „este o iresponsabilitate“.

„Feriţi-vă de aşa ceva! Mă mir, nu ştiu de unde este, sper că nu e de la mine, că l-aş opri de la slujbă”, a răspuns ÎPS Teodosie.

De asemenea Înaltul Ierarh a  fost întrebat şi dacă, în contextul social modern trebuie privită cu îngăduinţă relaţia de concubinaj, pentru că mulți tineri nu au răbdare până la căsătorie.

„Dar cum să o privim cu îngăduinţă? Este un păcat mare!”. Trebuie să promovată răbdarea. Nu trebuie să detestăm sau să desconsiderăm curăţenia și fidelitatea”.



Citește și. 

Unde slujește IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 26 – 31 ianuarie 2024
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii