Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:42 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Olt Bărbat reținut de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis și băut

ro

08 Nov, 2023 11:27 700 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
  • La data de 7 noiembrie 2023, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 6 Găneasa, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, au reținut un bărbat cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul aflat sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
La data de 7 noiembrie 2023, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 6 Găneasa, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, au reținut un bărbat cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul aflat sub influența alcoolului sau a altor substanțe, transmite un comunicat din partea Inspectoratului de Poliție Județean Olt.
 
În fapt, la data de 6 noiembrie 2023, în jurul orei 23:20, polițiștii Secției de Polție Rurală Nr. 6 Găneasa, în timp ce desfășurau activități specifice pe strada Unirii, din comuna Slătioara, județul Olt, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 40 de ani, din localitate.
 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească, în vederea prelevării mostrelor biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.
 
În cauza, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
Ulterior, la data de 7 noiembrie 2023, în jurul orei 02:30, polițiștii Secției de Polție Rurală Nr. 6 Găneasa l-au depistat din nou, pe bărbatul de 40 de ani, conducând un autoturism pe aceeași strada, din comuna Slătioara.
 
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, de această data rezultând o concentrație alcoolică de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
În urma probatoriului administrat, la data de 7 noiembrie 2023, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, pe numele bărbatului a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, urmând ca la data de 8 noiembrie 2023, bărbatul să fie prezentat unității de parchet cu propuneri legale.
 
„Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de pocedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a încheiat sursa citată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii