Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:59 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Constanța desfășoară o activitate de prevenire a furturilor din locuințele bătrânilor! Ce ne recomandă autoritățile? (FOTO)

ro

19 Jul, 2023 11:17 741 Marime text
Sursă foto: IPJ Constanța
  • Iată ce recomandă autoritățile pentru a ne proteja de furtul din locuințe.
 
Conform unui comunicat de presă din partea Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, polițiștii au desfășurat o activitate de prevenire a furturilor din case.
 
Ieri, la data de 18 iulie, spolițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat o serie de activități pentru prevenirea furturilor din locuințe, cu precădere în rândul persoanelor vârstnice din municipiul Constanța.
 
Astfel, acestea au fost informate cu privire la principalele moduri de operare ale persoanelor care comit infracțiuni de furt din locuințe,  dar și cu privire la măsurile pe care le pot lua pentru a se proteja.
 
Pentru a nu deveni victima unor astfel de infracțiuni, polițiștii vă recomandă:
 
  • Montaţi un interfon la intrarea în imobil sau un sistem de închidere la care să aibă acces doar locatarii!
  • Este indicat ca uşa de acces în locuinţă să fie solidă, prevăzută cu cel puţin două încuietori, cu chei diferite, lanţ de siguranţă şi vizor!
  •  Dacă aţi pierdut una dintre chei, înlocuiţi imediat încuietoarea, acest lucru fiind recomandat şi în cazul unui schimb de locuinţă!
  • Asigurați uşa de acces atât atunci când vă aflați în locuință, cât și atunci când sunteți plecat!
  • Dacă ați observat persoane necunoscute în spaţiile comune ale imobilului, întrebați-le pe cine caută și chiar alertaţi mai mulţi vecini! Aceste întrebări pot descuraja posibilii infractori!
  • Nu permiteţi accesul în locuinţă persoanelor care vând ori cumpără diverse bunuri, produse sau se oferă să presteze diferite servicii!

Citește și:

Atenție la infractorii de pe internet!: O nouă metodă de fraudă online devine populară în România! Cum ne putem feri de păcăleli?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii