Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:33 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ioan Marcus cere in instanta anularea unei sanctiuni rutiere

ro

09 Apr, 2010 03:24 5284 Marime text

cap_5.jpgLa Judecătoria Mangalia a fost înregistrat, pe 2 aprilie, dosarul nr. 37576/212/2009, privind o plângere contravenţională formulată de consilierul judeţean Ioan Mărcuş, cu domiciliul în 23 August, Complex Sportiv Mărcuş Uranus, împotriva Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa - Serviciul Poliţiei Rutiere.

Iniţial, dosarul a fost pe rol la Judecătoria Constanţa, însă, cum sancţiunea contravenţională primită de Mărcuş a fost dată pe raza de competenţă a Poliţiei Rutiere Mangalia, procesul a fost transferat în acest municipiu.

Pe scurt, cazul consilierului judeţean PSD este unul dintre alte câteva zeci înregistrate săptămânal la Mangalia: poliţiştii de la Rutieră l-ar fi surprins pe acesta la volanul maşinii sale Chevrolet Spark, cu numărul de înmatriculare CT-08-KJZ, pe DN 39, în localitatea Tuzla, cu o viteză ceva mai mare decât cea legală, sancţionându-l contravenţional cu 360 de lei şi cu puncte de amendă. Mărcuş cere în instanţă anularea contravenţiei ce a avut loc pe 19 octombrie 2009.

„Mi-a fost comunicat faptul că am depăşit viteza legală în localitate. Eu am susţinut că circulam regulamentar şi solicit prezentarea probelor", a arătat Ioan Mărcuş în expunerea de motive din dosarul de la Judecătoria Mangalia.

Iar aceste probe nu sunt puţine: Mărcuş vrea la dosar fotografia, înregistrarea, certificatul de omologare a aparatului radar, buletinul de verificare metrologică a aparatului radar, autorizaţia de operator radar a agentului constatator. Primul termen de judecată este pe 1 iunie 2010.

De precizat că, ieri, am încercat să-l contactăm pe consilierul judeţean, dar acesta nu a răspuns la telefon. Asta, după ce în urmă cu două zile, când l-am contactat în legătură cu acest dosar, ne-a declarat că nu ştie despre ce este vorba şi că nu ar fi el cel care a deschis dosarul. „Probabil am vreo amendă, nu ştiu exact", susţinea consilierul judeţean.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii