Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:37 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Intervenție în zona lacului Siutghiol. Copii care se antrenau, prinși de furtună în larg! (FOTO+VIDEO)

ro

14 Jul, 2023 09:38 1866 Marime text

UPDATE 4

Iată ce spune instructorul de caiac despre producerea evenimentului:

Eram pe apă cu copiii, într-un grup organizat, iar când mai aveam 400 de metri, s-a pornit furtuna și ne-a împins spre Insula Ovidiu. Ne-am strâns împreună și la baza stufului am așteptat până au venit colegii să ne preia. Totul s-a întâmplat deodată. Nu puteam să prevedem.

Am așteptat maxim 10 minute. S-a răsturnat o fetiță pe care am tras-o spre mal. În grup am ajutat–o să urce în caiac. Toți copiii au fost în siguranță., instructor la caiac, Vlad Aurelian.


 UPDATE 3

Unul dintre copiii care au fost parte din eveniment a fcut declarații despre moment. 

 Noi am dat o tură să ocolim insula. Cînd am vrut să venim la mal, am văzut un nor mare. Ne așteptam la o furtună, dar nu chiar atât de puternică. Ne-a luat pe toți vântul.

Ne–a dus în stuf. Unii ne-am speriat, unii nu. Aveam veste de salvare. Cam nimeni nu a fost lovit. Vântul bătea foarte tare.

Când a venit ploaia, plecam de lângă insulă să venim la mal. Au venit repede să ne salveze., a precizat Vlad Andrei, unul dintre copiii implicați în eveniment.
 


UPDATE 2 

O fetiță de 14 ani va fi transportată la spital de echipajul SAJ, cu atac de panică., au mai transmis repprezentanții ISU Dobrogea. 


UPDATE 1

Copii au fost aduși la mal de o ambarcațiune a Primăriei Ovidiu. 


În jurul orei 09.00, s-a primit, prin apel la nr. unic de urgenta 112, o solicitare pentru o intervenție în zona lacului Siutghiol, pentru recuperarea a circa 8-10 caiace – copii care se antrenau și care au prinși de furtună în largul lacului. 

Au plecat: Atpvm, barca Siutghiol , PTS Ovidiu , smurd b și 2 Saj.

În acest moment, 10 copii au fost aduși la mal, 6 dintre ei primind îngrijiri medicale – atac de panică și le este frig.


 Intervenția este în dinamică., au transmnis reprezentanții ISU Dobrogea. 



Copiii refuză transportul la spital. 

Amintim că,  Centrul Meteorologic Regional Dobrogea informează că, până la ora 09:50, în Constanța se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 70...80 km/h, descărcări electrice, grindină, averse ce vor acumula peste 15…20 l/mp.


Citește și: Efectele Codului Portocaliu. Copac căzut pe DN39, Eforie Nord (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii