Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:12 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incredibil! Mașina implicată în tragedia din apropiere de Vama Veche nu avea RCA valabil (GALERIE FOTO)

ro

22 Aug, 2023 08:20 3720 Marime text
Autoturismul Mercedes de colecție implicat în accidentul rutier de pe DN39 dintre localitățile 2 Mai și Vama Veche nu ar fi avut asigurare obligatorie RCA valabilă în momentul producerii tragediei. 

De altfel o verificare simplă pe site-urile de specialitate arată că nici în prezent nu a fost încheiată o poliță de asigurare RCA pentru autoturismul respectiv. 

Amintim că ieri, într-o conferință de presă, inspectorul șef al IPJ Constanța, chestorul Constantin Glugă a precizat că în noaptea taciidentului tânărul de 19 ani a fost oprit de un echipaj de poliție și condus la sediul Poliției Vama Veche unde a stat aproximativ două ore. 

Mai mult, în mașina tânărului au fost găsite o țigară artizanală, tip joint și o folie marcată cu denumirea „bromazepam”, ce conținea 4 pastile. 

Cu toate acestea tânărul șofer nu a fost testat cu aparatul drugtest ci doar cu aparatul etilotest care a stabilit că acesta nu a consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan. 

„În seara de 18 august, a fost oprit în trafic de polițiștii rutieri, în cadrul unei acțiuni preventive, moment în care i s-a atras atenția cu privire la respectarea normelor rutiere.
La data de 19 august 2023, în jurul orei 00:40, prin 112, un bărbat a sesizat Inspectoratul de Poliție Județean Constanța despre faptul că, pe D.N. 39, din direcția Vama Veche către 2 Mai, un autoturism circulă cu posibile încălcări ale legislației rutiere.
Având în vedere semnalarea, autoturismul a fost dat în atenție efectivelor din teren și s-au efectuat activități pentru găsirea acestuia.
În jurul orei 02:40, autoturismul respectiv a fost depistat de patrula mixtă, formată dintr-un polițist și un jandarm din cadrul G.M.J. Constanța, circulând pe D.N. 39, în localitatea Vama Veche.
A fost legitimat șoferul, precum și cei 2 pasageri, iar, în urma verificărilor efectuate, în interiorul autoturismului, într-un pachet de țigări, a fost descoperită o țigară artizanală, tip joint și o folie marcată cu denumirea „bromazepam”, ce conținea 4 pastile, care au fost înaintate Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, pentru continuarea cercetărilor. 
Șoferul a fost condus cu autospeciala de poliție la sediul Biroului de Poliție Vama Veche – 2 Mai, unde a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea 0, fiind prezent în sediul Biroului de Poliție Vama Veche – 2 Mai, până în jurul orei 04:30.
Din datele transmise de polițiștii care au efectuat verificările, șoferul, la acel moment, nu prezenta semne specifice consumului de droguri.
Tot din verificări a reieșit că, după ce a părăsit sediul Biroului de Poliție Vama Veche – 2 Mai, șoferul s-a deplasat la o locație, din Vama Veche, unde ar fi consumat substanțe interzise.


 Ulterior, la ora 05.25, a avut loc evenimentul rutier, în urma căruia 2 persoane au decedat și 3 au fost rănite“ - a precizat chestorul Constantin Glugă, inspectorul șef al IPJ Constanța. 

De asemenea, șeful IPJ Constanța a menționat că a dispus cercetarea prealabilă a unui ofițer și 2 agenți, pentru stabilirea existenței/inexistenței unor abateri.

Citește și: 

Anchetă internă la IPJ Constanța după tragedia rutieră de la 2 Mai! Ce spune chestorul Constantin Glugă (VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii