Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:34 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Incident pe cale ferată în zona Giurgiu! Două locomotive private s-au ciocnit frontal între stațiile Toporu și Chiriacu! Mecanicii au ajuns la spital (FOTO)

ro

17 May, 2023 09:29 1153 Marime text


UPDATE, ora 12.25

La ora 12.25 a fost redeschisă linia CF Toporu - Chiriacu, iar circulația feroviară este reluată în condiții normale de trafic, fără restricții de viteză.

UPDATE 11.43

A fost retrasă în stația Toporu prima locomotivă implicată în coliziune. 

UPDATE 11.14

Se acționează pentru tăierea plugurilor celor două locomotive, deoarece acestea au fost avariate și ating linia de cale ferată. 

După îndepărtarea plugurilor se cuplează locomotivele de ajutor și le trag în stații.


UPDATE 09.40 

La fața locului au ajuns locomotivele de ajutor, care vor retrage cele doua locomotive din linie curentă.

Așteptăm din partea reprezentanțilir AGIFER să ne transmită când putem  retrage cele 2 locomotive implicate în accident. O locomotivă va fi retrasă în stația Toporu, cealaltă în stația Chiriacu., a mai punctat purtătorul de cuvânt CFR SA, Oana Brânzan.




Conform primelor informații transmise de personalul feroviar ajuns la fața locului, unul dintre mecanici nu a respectat semnalul de oprire din zona stației Toporu, a talonat un macaź și a lovit frontal cealaltă locomotivă, care venea dinspre Giurgiu.

Cele două locomotive private sunt avariate, nu sunt deraiate, iar mecanicii au fost transportați la spital.

Accidentul feroviar este anchetat de AGIFER, instituție abilitată să stabilească cu exactitate cauzele producerii acestui eveniment feroviar.

Din punct de vedere al traficului feroviar de călători, menționez faptul că două trenuri Regio, care circulă pe relația Giurgiu - Videle, sunt staționate în Giurgiu și așteaptă redeschiderea liniei.

Estimăm reluarea circulației pe relația Giurgiu - Videle în jurul orei 9.00., a transmis purtător de cuvânt CFR SA, Oana Brânzan.



foto: CFR SA 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii