Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:20 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incident la un Spital Judeţean din România. Ce s-a întâmplat cu pacienţii din ATI

ro

09 Oct, 2021 16:55 2072 Marime text
  •  Managerul spitalului, Laurențiu Ivanovici, a declarat că secția era deschisă de două săptămâni, în contextul creșterii numărului de pacienți în stare gravă, într-o intervenție la digi24.  
Pacienți cu COVID internați la Spitalul Județean Craiova au fost ventilați manual timp de aproape 10 minute de medici, după ce un circuit al instalației electrice de pe secția de terapie intensivă a cedat, sâmbătă.

 Managerul spitalului, Laurențiu Ivanovici, a declarat că avaria s-a remediat rapid, în circa 10 minute, practic. 
 
„A fost o situație de criză. În jurul orei 13:30, un circuit al instalației electrice a încetat să mai funcționeze în sectorul ATI nou înființat. În urmă cu două săptămâni am înființat un alt sector ATI pentru pacienții confirmați Covid-19. A fost o măsură pentru a face față numărului mare de pacienți cu necesar mare de oxigen care aveau nevoie de un pat la ATI și iată că la puțin, la două săptămâni, ne-am confruntat cu o situație de criză. O parte din ventilatoare ATI au încetat să funcționeze. A fost o avarie la instalația electrică.

Din fericire, a fost avarie care s-a remediat rapid, în circa 10 minute, practic, au sărit două siguranțe”, a declarat managerul spitalului.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii