Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 4 Incident la o școală din București. Elevi evacuați, posibil de la un gaz toxic. Optsprezece copii la spital (galerie foto)

ro

21 Jan, 2020 15:31 1944 Marime text
La școala 133 din București, astăzi, mai mulți copii acuzau dureri de cap, posibil de la un gaz toxic.

La caz au fost direcționate ambulanțe SMURD și un echipaj CBRN pentru a identifica sursa. Se procedează la evacuarea tuturor elevilor.

O fată în vârstă de 14 ani a fost transportată la Spitalul Clinic de Urgență pentru copii „Maria Sklodowska Curie”.

În incinta școlii acționează două ambulanțe SMURD și un din cadrul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov. S-a solicitat suplimentare dispozitiv.

Până în acest moment sunt șase copii cu varste între 11 și 14 ani care au fost transportați la spital (patru la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu și doi la Spitalul Clinic de Urgență pentru copii „Marie Sklodowska Curie”).
 
UPDATE 4: Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti au decis, marţi, închiderea Şcolii nr. 133 pentru trei zile, potrivit unei informări a Ministerului Sănătăţii, informează agerpres.ro.

"Urmare a primelor verificări, inspectorii DSPMB au luat ca primă măsură închiderea operativă a unităţii de învăţământ pe o durată de 72 de ore. Controlul DSPMB continuă, un raport va fi prezentat ministrului Sănătăţii", se arată în informare.

UPDATE 3: Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov a declarat despre eveniment:

„În jurul orei 14:28 a fost anunțat la numărul de urgență 112 faptul că la Școala nr. 133 din sectorul 4 sunt mai mulți copii care prezintă cefalee (durere de cap), care ar putea fi provocată de inhalarea unui gaz.

La locul solicitării s-au deplasat în mod progresiv două autospeciale de stingere, opt ambulanțe SMURD tip B, o unitate de terapie intensivă mobilă (ambulanță SMURD tip C), o ATPVM ( autospecială pentru transport personal și victime multiple), o autospecială DSM (Director Salvări Medicale) din cadrul UPU-SMURD Floreasca, o autospecială pentru cercetare CBRN, trei ambulanțe din cadrul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.

După evaluarea situației, avand în vedere numărul tot mai mare de solicitări pentru acordarea asistenței medicale, a fost luată decizia de evacuare a tuturor copiilor din sălile de clasă și deschiderea ferestrelor pentru ventilare. La momentul anunțării evenimentului, în incinta unității de învățământ se aflau peste 500 de elevi.

Concomitent, echipajul CBRN a afectuat măsuratori în întreaga clădire, în urma cărora s-a constatat faptul că nu au fost depășite pragurile de alarmare, în ceea ce priveste componentele aerului.

Echipajele medicale au evaluat 23 de copii, 18 dintre aceștia au fost transportați la spitale în stare de conștientă, pentru investigații suplimentare, (16 la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu” și doi la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „M. S. Curie), iar cinci au refuzat.

Coordonarea integrată a tuturor capabilităților a fost realizată de inspectorul șef, în calitate de comandant al acțiunii, iar conducerea în teren a forțelor a fost realizată de comandantul intervenției, din cadrul Grupului de Intervenție nr. 3”.

UPDATE 2: Au fost evaluați medical 23 de copii, dintre care cinci au refuzat transportul la spital, 18 elevi au fost transportați la spital (16 la Spitalul Grigore Alexandrescu, doi la Spitalul Marie Curie).

Resurse angrenate:
  • O autospecială pentru victime multiple
  • Nouă echipaje SMURD
  • Trei ambulanțe din cadrul Serviciului de Ambulanță București Ilfov
Intervenția este încheiată, resursele se retrag.

UPDATE 1: Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Ilfov-București, până în acest moment au fost transportați 15 copii la spital: 13 la Spitalul Grigore Alexandrescu, doi la Spitalul Marie Curie. În urma măsurătorilor efectuate de echipajul CBRN nu au fost depășite pragurile de alarmare.

Sursă foto: ISU București-Ilfov
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii