Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:16 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Incendiu violent la Hotel Mureș din Băile Felix (FOTO+VIDEO)

ro

17 Aug, 2023 10:07 1045 Marime text
Sursă foto: Facebook/Florin Mihai
Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bihor a fost alertat astăzi, 17 august 2023, cu privire la un incendiu violent la Hotelul Mureș din Băile Felix.
 
Flăcările s-au răspândit la două camere de la etajul doi al hotelului.
 
La fața locului intervin echipajele de pompieri al Detașamentelor 1 și 2 și ale Gărzii 1 Mai.
 
Acțiunea este în dinamică.


UPDATE:

 

„Incendiul a fost localizat.
 
Șapte victime dintre care patru cu atac de panică și trei intoxicați cu fum.
 
A fost activată grupa operativă ceea ce presupune suplimentarea forțelor de intervenție”, transmit reprezentanții ISU Bihor.

UPDATE 2:

„Incendiul a fost lichidat”, transmit reprezentanții ISU Bihor.

UPDATE 3: 

„Incendiul a izbucnit la o camera de depozitare”, transmit reprezentanții ISU Bihor.

 

UPDATE 4:

 

„După evaluările medicale sunt 14 victime: 6 intoxicate cu fum (din ele 2 au fost transportate la spital), 2 victime cu tensiune și 6 victime cu atac de panică”, au mai transmis reprezentanții ISU Bihor.


Oficial de la ISU Bihor:

În data de 17 august 2023, în jurul orei 9.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a fost sesizat cu privire la producerea unui incendiu la hotelul Mureș din Băile Felix.



Ajunși la locul intervenției, pompierii militari au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului, ce se manifesta violent la o cameră de la etajul trei al hotelului și pentru căutarea și salvarea posibilelor victime.

Dată fiind amploarea operaţiunii, primul-adjunct al inspectorului şef, colonel Csilik Alexandru, care a fost comandantul operațiunilor de salvare, a ordonat punerea în aplicare a Planului Roşu de Intervenţie și activarea grupei operative, fiind mobilizate forţe şi mijloace de intervenţie din întreg judeţul: un efectiv de peste 80 de ofițeri și subofițeri, care au intervenit cu autospeciale de stingere cu apă și spumă, autoscări pentru lucru la înălțime, ambulanțe tip B2, ambulanța de Terapie Intensivă Mobilă și 2 echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean. 

Pompierii au reușit, cu operativitate, să stingă incendiul în limitele găsite și să împiedice propagarea flăcărilor la celelalte încăperi de la etaj, concomitent cu evacuarea persoanelor aflate în interiorul hotelului.

Sub coordonarea directorului de salvări medicale, doctor Uiorean Mircea, echipajele medicale au procedat la evaluarea de specialitate a victimelor şi la acordarea îngrijirilor necesare: 6 victime intoxicate ușor cu fum, dintre care 2 au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea, 2 victime cu tensiune și 6 victime cu atac de panică. 

Incendiul a fost lichidat în jurul orei 10.10, cauza probabilă şi împrejurările determinante ale evenimentului urmând a fi stabilite după efectuarea cercetărilor de specialitate.



Sursă foto+video: Facebook/Florin Mihai


Sursă foto: ISU Bihor

Citește și:
Incendiu în această dimineață: Casa de locuit cuprinsă de flăcări! Forțele și mijloacele de intervenție sunt suplimentate

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii