Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Incendiu violent la biserica din cartierul Tomis Plus din Constanța. Intervin pompierii GALERIE FOTO+VIDEO

ro

28 Aug, 2022 11:16 9745 Marime text
Incendiu Biserica. Foto: ISU DobrogeaPompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al Județului Constanța au fost solicitați să intervină astăzi la un incendiu în cartierul Tomis Plus din Constanța. 

Din primele informații un incendiu a izbucnit la bisserica din cartierul Tomis Plus. 

Mai multe autospeciale de stingere intervin la incendiu. 

Din clădirea cuprinsă de flăcări au fost scoase de salvatori aproximativ 10 butelii de aragaz. 

Incendiu Biserica. Foto: SAJ ConstanțaUPDATE: 1 

Potrivit SAJ Constanța deocamdată o singură pacientă de 45 ani diagnosticată cu arsuri de gradul 1 la antebraț a fost transportată de echipajul SAJ B2 la Spitalul Clinic Judeșțean de Urgență Constanța. 

ISU Dobrogea a transmis că toate persoanele din blocul alaturat s-au autoevacuat.

„Din informațiile primite de la preotul bisericii în interiorul lăcașului de cult nu mai sunt persoane“ - au mai precizat reprezentanții ISU Dobrogea.


UPDATE: 2

Potrivit IGSU, arderea se manifestă generalizat și s-a extins la fațada unui imobil aflat în proximitate. 

„Pentru localizarea și stingerea flăcărilor, la fața locului salvatorii acționează cu 6 autospeciale de stingere, 2 autoscări, 1 autospecială pentru transport victime multiple și 1 ambulanță SMURD. În sprijinul echipajelor din teren a fost alocată și 1 ambulanță SAJ. 



Până  la acest moment nu sunt raportate victime. Din imobilul afectat au fost evacuate 4 persoane“ - a mai transmis IGSU. 

UPDATE: 3

Un preot a precizat că focul ar fi pornit de la instalația electrică. Acesta a menționat că în biserică se aflau aproximativ 40-50 de persoane. O femeie s-a ars la mână încercând să stingă focul. 

UPDATE: 4

Potrivit ISU Dobrogea 30 de persoane din biserică au fost evacuate de Gruparea Mobila de Jandarmi, 11 persoane aflate în blocul învecinat s-au autoevacuat iar patru au fost evacuate de pompieri. 

La fața locului a intervenit și un echipaj SAJ care a asistat două persoane cu atac de panică și una cu arsuri minore la antebraț. 

UPDATE: 5

În incendiu a ars paraclisul din lemn. Lângă biserica în construcție era un paraclis de lemn, construit pentru  desfășurarea slujbelor până ce se finaliza cea care se construiește alături. 

UPDATE: 6

Potrivit ISU Dobrogea la incendiul de la biserica din Constanța au fost afectate de incendiu și fum 4 din 11 apartamente. Celelalte șapte apartamente au fost afectate de fum. De asemenea a fost afectată de incendiu și latura dinspre biserică a fațadei blocului. 

Aproximativ 500.mp construcție lemn din curtea bisericii a fost arsa complet.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii