Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:06 22 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incendiu stins în zona strict protejată Insula Popina, din Delta Dunării

ro

29 Jul, 2019 15:51 668 Marime text
În seara de 28 iulie 2019, a fost observat un incendiu de vegetație pe Insula Popina din perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării (RBDD), districtul ecologic Razim-Sinoie.

Intervenția s-a realizat cu promptitudine de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Tulcea, în colaborare cu personalul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) și Primăriei Jurilovca în scopul limitării efectelor, izolării focarelor și stingerii incendiului. La o primă evaluare, a fost afectată de foc o suprafață de aproximativ 45 de ha de vegetație ierboasă.

Nu au fost semnalate mortalități la speciile de păsări sau animale sălbatice pentru care Insula Popina a fost declarată zonă strict protejată. Se continuă monitorizarea și se efectuează cercetări pentru determinarea cauzei izbucnirii incendiului.

Insula Popina este o zonă strict protejată de pe teritoriul RBDD, cu o suprafață de 98 de ha, considerată un important adăpost, loc de popas și cuibărit pentru câteva specii periclitate sau rare de faună printre care se pot enumera: călifarul alb, privighetoarea roșcată, ciocârlia de Bărăgan, păianjenul veninos "văduva neagră" și miriapodul gigant.

Sursă foto: Rezervația Biosferei Delta Dunării

Ti-a placut articolul?

Comentarii