Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost emis mesaj RO-ALERT Incendiu puternic cu degajări mari de fum! Recomandări pentru populația din zonă (GALERIE FOTO)

ro

13 Oct, 2022 14:07 1360 Marime text

Imagine de la eveniment, foto: facebook/ Ministerul Mediului - România
Un incendiu puternic cu degajări mari de fum în Voluntari (Ilfov) a izbucnit în această după-amiază.

Comisarii de la Garda Naţională de Mediu se află deja la fața locului, pentru a evalua situația din punct de vedere al protecției mediului.

Conform informațiilor furnizate de Administratia Nationala de Meteorologie RA, în zona respectivă vântul va sufla în general slab, viteze de cel mult 15…20 km/h din sectorpredominant estic, nord-estic, astfel că evoluția norului de fum va fi dedispersie și de ușoară deplasare către vest, sud-vest., transmite Ministerul Mediului.

Echipamentele de măsurare a calității aerului din zonă (stațiile B-26 și B-27) indică deja concentrații mai ridicate decât normal la unii dintre poluanții monitorizați. Pentru o analiză mai exactă a concentrațiilor în zona producerii incendiului, Agenția pentru Protecția Mediului București a mobilizat la fața locului autolaboratorul din dotare.

Recomandarea pentru populația din zonă este să limiteze orice activitate în aer liber, până la stingerea incendiului și să urmărească evoluția concentrațiilor pe aplicația Calitate Aer., a mai transmis sursa citată. 

La locul intervenȚiei au fost alertate 20 autosp de stingere, 3 autoscari. Suprafața afectată estimată este de 5000 mp. Incendiul se manifestă în interiorul depozitului și în exteriorul acestuia, unde sunt paleți cu marfă, transmite ISU BIF. 


A fost remis un mesaj prin sistemul RoAlert pentru informarea și avertizarea populației. 



Mai multe imagini puteți vedea în secțiunea „Galerie foto“ a materialului.   
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii