Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:36 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incendiu la o locuință din municipiul Arad! De la ce a pornit focul (GALERIE FOTO)

ro

09 Jan, 2024 20:25 817 Marime text
Foto: ISU AradUn incendiu a izbucnit astăzi la o casă din municipiul Arad, strada Posada. 

Potrivit ISU Arad, la fața locului au intervenit pompierii militari ai Detașamentului Arad cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțimi, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD. 

Incendiul  se manifesta la nivelul a două încăperi de la etajul superior al casei, pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați, flăcările propagând-se și la o parte din acoperișul casei. 

Nu sunt înregistrate victime. 

„Incendiul a fost localizat și lichidat prompt, în limitele găsite. A ars o încăpere a casei cu bunurile aflate în interior, pe o suprafață de aproximativ 70 de metri pătrați, iar pereții din două încăperi au fost degradați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații închise, generat de o lumânare lăsată nesupravegheată“ - au mai precizat reprezentanții ISU Arad.


Pentru a preîntâmpina producere unor astfel de evenimente, pompierii militari arădeni vă recomandă să respectați măsurile de prevenire a incendiilor, în timpul utilizării lumânărilor. 

📌Asiguraţi-vă că lumânarea sau candela stă vertical şi că este fixată într-un suport special destinat, astfel încât să nu cadă sau, în cazul lumânărilor, să lase să cadă picături de ceară fierbinte.

📌Nu lăsaţi lumânările sau candelele aprinse dacă trebuie să părăsiţi încăperea. Cel mai bine este să le stingeţi pentru a evita producerea unui incendiu în lipsa dumneavoastră.

📌Amplasaţi întotdeauna lumânările sau candelele pe o suprafaţă netedă rezistentă la căldură. Vasele metalice în care sunt fixate lumânările sau candelele pot topi suprafeţele din material plastic pe care sunt aşezate.

📌Nu vă aplecaţi asupra lumânărilor sau candelelor – s-ar putea să vă ia foc părul sau hainele.

📌Nu amplasaţi lumânările sau candelele aprinse foarte aproape de tot ceea ce se poate aprinde uşor (mobilier, perdele, ziare).

📌Aveţi grijă să nu amplasaţi lumânările sau candelele aprinse în locuri unde pot ajunge copiii şi animalele, pentru a nu le răsturna și provoca incendii.

Citește și: 

Incendiu violent în județul Suceava! O locuință, cuprinsă de flăcări (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii