Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:04 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incendiu la o fabrică de sicrie din Bihor

ro

07 Feb, 2022 10:41 951 Marime text
  • În seara zilei de duminică, 06 februarie a.c., pompierii militari orădeni au acționat pentru stingerea unui incendiu produs la o fabrică de sicrie din localitatea Toboliu.
 

În jurul orei 20.10, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” Bihor a fost sesizat cu privire la izbucnirea unui incendiu la silozul de rumeguș al unei fabrici de sicrie din localitatea Toboliu.


Pentru gestionarea evenimentului, la adresa indicată de apelant s-au deplasat în cel mai scurt timp, trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială de tip Abroll (cu o capacitate de 12000 litri de apă) și o autospecială de lucru la înălțime din cadrul Detașamentului 1 Oradea, precum și o ambulanță SMURD de tip B2 din cadrul Detașamentului 2 Oradea.


La sosirea primelor echipaje de stingere, incendiul se manifesta violent la rumegușul din interiorul silozului și la o parte din acoperișul depozitului de cherestea, lipit de siloz.


Cei 24 de pompieri militari mobilizați la fața locului au localizat operativ incendiul, împiedicând propagarea acestuia, după care au continuat să acționeze pentru stingerea focarelor și înlăturarea efectelor negative ale evenimentului, până la ora 23.15.


Cercetările efectuate au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, generat de scântei provenite de la burlanul de evacuare a fumului al centralei termice amplasată în depozitul de cherestea.


În urma incendiului au ars circa 30 metri cubi rumeguș și aproximativ 20 metri pătrați din acoperișul depozitului de cherestea.



Echipajele de pompieri au reușit să salveze din calea flăcărilor clădirea lipită de siloz și alte patru hale în care era depozitat și prelucrat material lemnos.


Din fericire, nu au existat persoane rănite.


Sursa foto cu rol ilustrativ: ISU Bihor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii