Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:11 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incendiu în localitatea Turcoaia, județul Tulcea. O locuință a fost cuprinsă de flăcări (GALERIE FOTO)

ro

02 Dec, 2021 08:44 1369 Marime text
În seara zilei de 1 decembrie a.c., salvatorii Secției de Pompieri Măcin, împreună cu membri  Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Turcoaia, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD au intervenit pentru limitarea efectelor unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Turcoaia.

Potrivit reprezentanților ISU Delta Tulcea, incendiul, ce se manifesta cu flacără în bucătăria și la acoperișul casei și se propagase la o anexă din apropiere, a fost lichidat după aproximativ două ore.

În urma evenimentului au ars aproximativ 30 mp din acoperișul locuinței, un aragaz, mobiler de bucătărie și circa 20 mp din acoperișul anexei.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime sau persoane rănite.
 
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un aparat de gătit lăsat în funcțiune nesupravegheat.

Pentru înlăturarea unor astfel de evenimente, ISU Tulcea recomandă:

⛔️ nu lăsaţi mâncarea pe foc nesupravegheată. Luaţi-o de la încălzit dacă trebuie neapărat să părăsiţi bucătăria pentru o perioadă mai îndelungată, mai ales dacă s-ar putea ivi întârzieri neaşteptate; 
✅ după ce aţi terminat de gătit asiguraţi-vă că aţi oprit din funcţionare cuptorul şi aragazul;
⛔️ nu lăsaţi copiii singuri niciodată în bucătărie. Păstraţi chibriturile şi brichetele acolo unde aceștia nu pot ajunge şi amplasaţi un dispozitiv de siguranţă la uşa de la cuptor;
✅ curățaţi şi îndepărtați depunerile de grăsime şi resturi de mîncare de pe aragazurile, plitele, prăjitoarele de pâine şi grătarele din bucătărie, deoarece acestea pot lua foc uşor. 

Sursa foto: ISU Delta Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii