Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:03 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incendiu în Giurgiu Două tone de lemne și materiale plastice au ars în apropierea unor locuințe (FOTO)

ro

11 Oct, 2023 18:17 853 Marime text

Aproximativ două tone de lemne, un hectar de vegetație uscată și circa 300 kg de materiale plastice au ars, în această după-amiază, pe un teren din șoseaua București, la ieșire din municipiul Giurgiu, azi , 11 octombrie. 

Incendiul se manifesta în apropierea a două case, arderea fiind întreținută de cantitatea mare de materiale combustibile și de vânt.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu două autospeciale de stingere, sprijiniți de un echipaj al Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență de la nivelul Primăriei municipiului Giurgiu, transmite ISU Giurgiu. 

Pompierii militari și voluntari au reușit să limiteze propagarea flăcărilor la vecinătăţi.

Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un foc în aer liber, lăsat nesupravegheat.

Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor și arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor. 

În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie, a mai punctat sursa citată. 


foto: ISU Giurgiu 


Citește și:

Accidente și incendii la Constanța. Unde au intervenit pompierii ISU Dobrogea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii