Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:06 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incendiu în apropierea municipiului Tulcea. Vezi pentru ce intervin pompierii (galerie foto)

ro

07 Oct, 2021 17:29 1131 Marime text
  • Incendiu în Tulcea 
În această după-amiază, Detașamentul de Pompieri Tulcea a fost solicitat să intervină pentru limitarea efectelor unui incendiu de vegetație uscată produs în apropierea municipiului Tulcea. 

Aproximativ o oră, 6 salvatori au lucrat pentru lichidarea incendiului care a afectat o suprafață de aproximativ 3 de hectare de vegetație uscată. 

Incendiul a fost lichidat în jurul orei 15:35, iar în lipsa acțiunii de stingere, focul s-ar răspândit la o cultură de porumb din apropiere. 

Cauza probabilă producerii incendiului este foc deschis în spații deschise.

‼️ Reamintim cetățenilor faptul că arderea miriștilor și vegetației uscate sunt interzise, iar singura excepție este carantina fitosanitară, dovedită cu documente emise de autoritățile competente!

‼️ Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderilor de vegetație uscată atrage după sine aplicarea de sancțiuni contravenționale, cu amenzi cuprinse între 1.000-6.000 lei pentru persoane fizice, respectiv între 25.000-50.000 pentru persoane juridice. De asemenea, incendierile din ariile protejate constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an, transmite ISU Delta Tulcea. 

Sursa foto: ISU Delta Tulcea 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii