Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:00 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE2 Incendiu puternic la o fabrică de saltele. Focul se vede de la mare distanţă. Populaţia înştiinţată prin Ro-Alert (galerie foto)

ro

15 Jan, 2020 00:01 3353 Marime text
Un incendiu puternic a izbucnit, în această noapte, la o hală de depozitare/producţie de saltele, din localitatea Urlaţi, judeţul Prahova.

Raluca Vasiloae, purtătorul de cuvânt al ISU Prahova a declarat pentru ZIUA de Constanţa că „incendiul se manifestaă generalizat, la întreaga construcție, iar pentru localizarea și lichidarea flăcărilor, pompierii militari intervin cu opt mașini de stingere, o autoscară și două autospeciale de descărcărare, şi totodată, la faţa locului au fost trimise și două echipaje de prim-ajutor”.

Oficialul ISU Prahova mai spune că „la acest moment, nu sunt informații care să indice că ar fi persoane surprinse în incendiu, dar aproximativ 50 de persoane au fost evacuate ca măsura preventivă din cauza propagării fumului de la un bloc și mai multe case din apropiere”.

Totodată populația a fost înștiințată prin sistemul de avertizare Ro-Alert.

UPDATE 2.
Pompierii au lichidat incendiul începând cu ora 10:00. Se lucrează în continuare pentru înlăturarea efectelor negative cu patru echipaje de stingere.

UPDATE ora 07.45:
Incendiul de la fabrica de saltele nu a fost lichidat, se acționează in continuare cu şapte autospeciale de stingere.
Este o intervenție dificilă, pompierii se luptă cu flăcările de peste nouă ore, din cauza cantitatilor mari de materiale combustibile (baloți de vatelina, utilaje, două tiruri si alte două autoutilitare, saltele, bureti, lemn, butoaie cu diluanți și adezivi), a fumului dens, a temperaturilor ridicate si a gazelor toxice degajare.

Hala nu mai prezintă siguranta, motiv pentru care pompierii asigura interventia doar din exterior.

Se manifesta pe o suprafata de aproximativ 1500 mp, nu mai este pericol de propagare.

Sursa foto: ISU Prahova
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii