Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:30 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incendiu de amploare între localitățile Sarinasuf și Plopu, în județul Tulcea. au intervenit pompierii ISU Delta

ro

25 Mar, 2023 08:18 969 Marime text
Foto: ISU Delta TulceaSeara trecută, în jurul orei 18:45, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată produs între localitățile Sarinasuf și Plopu, în județul Tulcea.
 
Potrivit ISU Delta Tulcea, către locul indicat s-au deplasat de urgență 9 subofițeri ce încadrează două autospeciale de stingere, din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea.
 
Ajunși la locul intervenției, aceștia au procedat la localizarea și lichidarea incendiului care se manifesta pe o suprafață de aproximativ 15 ha.
 
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind foc deschis în spații deschise.

„Reamintim faptul nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderii miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play“ - au mai precizat reprezentanţii ISU Delta Tulcea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii