Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Incendiu de amploare în municipiul Piatra Neamț, pe muntele Pietricica. Au intervenit pompieri din trei județe (FOTO+VIDEO)

ro

01 Dec, 2021 08:13 1705 Marime text
Un incendiu de amploare a avut loc noaptea trecută în municipiul Piatra Neamț. La fața locului au intervenit pompieri din trei județe.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Neamț, Irina Popa, în jurul orei 22:26, prin apel la 112, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în municipiul Piatra Neamț, pe muntele Pietricica. 

„Incendiul se manifesta cu flacără deschisă pe o suprafață mare, existând posibilitatea propagării la mai multe locuințe, la o mănăstire (Mănăstirea Pietricica) și la fondul forestier (condiții meteo nefavorabile, vânt puternic)“ - au precizat reprezentanții ISU Neamț. 

Pentru localizarea și lichidarea incendiului au intervenit forțe și mijloace de la:
- ISU Neamț cu 8 autospeciale, 7 autoturisme de serviciu, 2 microbuze cu 147 militari,
- ISU Bacău cu 3 autospeciale de stingere cu 13 miltari,
- ISU Iași cu 2 autospeciale de stingere cu 7 militari, 
- 45 de  lucrători de la Direcția Silvică (Ocoalele Silvice de la Vaduri, Gârcina și Roznov),
- 25 angajați de la Primăria Piatra Neamț (BMSU, Publiserv și Salubritas) și 
- voluntari.

„Incendiul a fost lichidat în jurul orei 01:20. A ars vegetaţie uscată pe o suprafață de aproximativ 20 ha. În cursul nopții au rămas pentru supravegherea zonei două echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului Piatra Neamț și 8 lucrători de la Ocolul Silvic Vaduri. Cauza probabilă de producere a incendiului este în curs de stabilire. Forțe și mijloace de la IPJ, IJJ și Poliția Locală au intervenit în sprijinul forțelor de intervenție pentru desfășurarea în bune condiții a misiunii de stingere“ - a mai precizat Irina Popa.



UPDATE: A fost întocmit dosar penal

Poliţiştii IPJ Neamț au întocmit dosar penal pentru distrugere din culpă, în urma incendiului de pe muntele Pietricica din municipiul Piatra-Neamţ.

"Echipajele de poliţie au intervenit la faţa locului, fiind restricţionat accesul pietonilor şi maşinilor, existând pericolul extinderii incendiului. Din cercetările preliminare efectuate de poliţişti s-a constatat că nu au fost cauzate distrugeri ale imobilelor sau ale altor bunuri. Poliţiştii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamţ, pentru stabilirea, cu exactitate, a circumstanţelor în care s-a produs incendiul", au declarat reprezentanții IPJ Neamț. 




Sursa video: Facebook/Vasile Paduraru
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii