Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incendiu de amploare în apropierea localității Satu Nou din județul Tulcea. Zeci de hectare de vegetație, mistuite de flăcări (GALERIE FOTO)

ro

27 Feb, 2023 08:09 1391 Marime text
Sursa foto: ISU Delta TulceaPompierii Stației Babadag au intervenit seara trecută pentru monitorizarea și limitarea unui incendiu de vegetație stuficolă în apropiere de localitatea satul Satu Nou din județul Tulcea. 

Incendiul a fost anunțat  în jurul orelor 19:50 prin apel la numărul unic de urgență 112. 

Până în jurul orei 22.30 au ars aproximativ 30 de ha de stuf și vegetație uscată, iar din cauza vântului incendiul continua să se propage și să pună în pericol clădirile de la marginea localității ( grajduri și anexe ale unei ferme). 

„Zona este greu accesibilă pentru ca pompierii să intervină, incendiul fiind în acest moment delimitat de canale cu apă. 

Incendiul are drept cauză focul deschis în spații deschise“ - au transmis reprezentanții ISU Delta Tulcea. 


Conform ISU Delta Tulcea, incendierea zonelor cu vegetație uscată este un gest total iresponsabil.

„Acestea pot ajunge la casele oamenilor, pot provoca victime și nu în ultimul rând afectează ecosisteme întregi mai ales în Delta Dunării. 
Astfel de incendii se manifestă deseori violent, ard rapid și se extind la fel de rapid mai ales dacă bate vântul. 
Este o situație riscantă și pentru salvatori! Când pot ajunge lângă astfel de incendii pentru a le limita extinderea, sunt deseori puși în pericol pentru că un incendiu de stuf este imprevizibil. Directia flăcărilor se poate schimba intr-o secundă iar puterea flăcării face aproape imposibilă stingerea prin metode convenționale când autospecialele de intervenție nu pot ajunge în zonele inaccesibile. 

Pompierii tulceni trag un semnal de alarmă și îi roagă pe cei care dau foc vegetației să fie responsabili“ - au mai precizat reprezentanții ISU Delta Tulcea

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii