Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:26 01 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incendii de pădure pe coasta Mării Negre în Rusia. Ce a dus la producerea incidentului

ro

30 Aug, 2023 13:01 745 Marime text
Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: ISU Tulcea
  • Sute de pompieri încearcă să stingă mai multe incendii de vegetaţie izbucnite în apropierea oraşului Gelendjik de la Marea Neagră, una dintre cele mai populare staţiuni din Rusia, a anunţat miercuri primarul local, transmite agerpres.ro.
 
Într-o postare pe Telegram, primarul Alexei Bogodistov a declarat că 441 de persoane, peste 80 de autovehicule, avioane şi elicoptere de stingere a incendiilor au fost desfăşurate în lupta cu flăcările, care au cuprins o suprafaţă de 118 hectare.

Marţi, administraţia locală le-a cerut locuitorilor să se ofere voluntari pentru a ajuta serviciile pentru intervenţii de urgenţă.

„Imagini video distribuite online prezintă dealurile împădurite ce se înalţă în apropierea oraşului cuprinse de flăcări.

Incendiile forestiere sunt rare pe coasta umedă a Mării Negre din Rusia, însă o mare parte din Europa a fost afectată în această vară de o serie de valuri de căldură, situaţie care a condus la izbucnirea incendiilor de vegetaţie pe întregul continent“, mai informează sursa.


Citește și:

Ministerul Apărării britanicNu există încă o dovadă definitivă că Evgheni Prigojin a murit
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii