Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:12 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Pompierii au intervenit pentru stingerea a 169 incendii în ultimele 24 de ore

ro

15 Apr, 2022 11:18 836 Marime text
Pompieri. Foto: Facebook/IGSUÎn cursul zilei de ieri, 14 aprilie a.c., pompierii au acționat pentru gestionarea a 1.538 situații de urgență. La nivel național, au fost înregistrate 1.208 solicitări pentru acordarea de prim ajutor, 1.242 persoane fiind asistate medical.

Potrivit unui comunicat al IGSU, în afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 169 incendii, precum și în alte 161 intervenții în sprijinul comunităților.

Dintre cele 169 de incendii care au avut loc ieri, 115 intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, gunoi, fond forestier), fiind afectate aproximativ 380 ha de teren și 2 ha de fond forestier.

Totodată, în ultimele 24 de ore, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 10 persoane din diferite situații de urgență.

Dintre cele mai importante misiuni gestionate de pompieri, amintim: 
❗Intervenția salvatorilor botoșăneni, în urma unui incendiu izbucnit la o anexă a unei gospodării din localitatea Cucuteni. În momentul sosirii pompierilor, incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 70 mp. Din nefericire, pe timpul intervenției a fost descoperită o victimă, decedată.

❗O altă intervenție în care o persoană și-a pierdut viața, a avut loc tot pe parcursul zilei de ieri, în județul Buzău, în zona localității Vernești, unde salvatorii au intervenit în urma producerii unui accident rutier în care a fost implicat un autoturism. În urma evenimentului rutier, un bărbat și-a pierdut viața. 

❗O altă intervenție complexă care a necesitat efort susținut din partea pompierilor a avut loc ieri, în municipiul Timișoara, în urma unui incendiu produs la o hală de depozitare. Peste 50 de salvatori au intervenit pentru lichidarea flăcărilor care s-au manifestat pe o suprafață de aproximativ 6.500 mp. Incendiul a fost localizat și lichidat, fără a fi înregistrate victime. Din cauza degajărilor mari de fum, pentru protecția populației aflată în proximitatea zonei de manifestare, au fost transmise două mesaje de avertizare prin intermediul sistemului Ro-Alert.

„Pe lângă aceste situații, pompierii au acționat în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin desfășurarea activităților specifice în zona de frontieră.

Totodată, în data de 14.04.2022, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 484 de pompieri și 213 mijloace tehnice.



În continuare, subunitățile operative rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, la gestionarea optimă  a situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Totodată, evoluția situației din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național al IGSU pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor de răspuns.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro“ - au precizat reprezentanții IGSU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii