Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:05 13 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Peste 4.600 de misiuni au fost gestionate de pompieri în weekend

ro

18 Sep, 2023 10:51 709 Marime text
Pompieri în misiune. Foto: Facebook/IGSUPeste 4.600 de misiuni au fost gestionate de pompieri în weekendul care s-a încheiat. Potrivit IGSU, peste 80% din totalul intervențiilor au fost misiuni SMURD, 235 de incendii și 15 misiuni ale echipajelor de descarcare

Pe parcursul acestui sfârșit de săptămână (15-17 septembrie a.c.), salvatorii au fost prezenți la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel național.

„Acordarea de prim ajutor, descarcerarea, stingerea incendiilor, căutarea, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 4.694 de misiuni desfășurate de salvatori.

O pondere de peste 80% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD, care au răspuns la 3.821 de solicitări.

De asemenea, pompierii militari au acționat pentru localizarea și stingerea celor 235 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 623 de misiuni pentru protecția comunităților.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 15 cazuri pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere“ - au mai precizat reprezentanții IGSU.


În perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 29 persoane aflate în dificultate.

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

O intervenție care a necesitat atenție sporită și efort susținut din partea salvatorilor a avut loc sâmbătă, în  județul Hunedoara. Echipajele de descarcerare și prim ajutor au fost solicitate să intervină la un accident rutier produs între trei autoturisme, pe DN 68, între localitățile Totești și Hațeg. Ajunși la locul solicitării, pompierii militari au constatat că, în urma impactului puternic, au rezultat șapte victime, dintre care două încarcerate. După extragerea celor două persoane dintre fiarele contorsionate și acordarea asistenței medicale de urgență la fața locului, cele șapte persoane rănite au fost transportate la spital.

„O altă intevenție solicitantă a avut loc ieri în județul Vaslui. Echipajele de intervenție au fost solicitate să acționeze pentru stingerea unui incendiu produs la o gospodărie din localitatea Dănești. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la aproximativ două treimi din suprafața casei, cu posibilitatea propagării la întreaga locuință și la o anexă gospodărească. Concomitent cu acțiunea de stingere, colegii noștri au evaluat și acordat primul ajutor pentru două victime, ulterior acestea fiind transportate la o unitate medicală. Incendiul a fost lichidat fără a fi înregistrate alte victime.

La nivel național, în perioada de referință, au fost transmise 75 mesaje de avertizare prin sistemul RO-ALERT, cele mai multe dintre acestea (47) privind prezența animalelor periculoase (urși), în județele AG, BC, BV,BZ, CV, DB, GJ, HD, HR, MS, PH, NT, VL și VN.Salvatorii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play“ - au mai precizat reprezentanții IGSU.

Citește și: 

Accident naval în zona localității Mila 23 TulceaCăutările turistului german dispărut în Deltă, reluate în această dimineață
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii