Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:55 29 09 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Peste 1.600 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore. Constanţa, în topul judeţelor cu multe intervenţii

ro

12 Aug, 2022 09:56 468 Marime text
Pompieri în timpul intervenției. Foto: Facebook/IGSUZiua de ieri a fost solicitantă pentru pompierii din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Mureș, Prahova, Brașov, Cluj, Bihor și Timiș.

Potrivit IGSU, la nivel național, 1.397 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (299 cazuri), urmată de județele Timiș (95 cazuri), Mureș (72 cazuri), Cluj (71 cazuri), Constanța (60 cazuri) și Sibiu (54 cazuri).

În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 105 incendii, precum și în alte 170 intervenții în sprijinul comunităților.

O atenție deosebită a fost alocată și accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acționând în 9 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme.

De asemenea, în perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 4 persoane aflate în dificultate.

Dintre cele mai importante evenimente, amintim:

❗Misiunea pompierilor militari nemțeni de ieri, care au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un apartament în municipiul Roman.  Echipajele de intervenție, ajunse la locul solicitării, au constatat că arderea se manifesta violent, cu flacără deschisă. Prin intervenția promptă a salvatorilor, au fost evacuate 5 persoane rămase izolate la etajele 3 și 4 ale blocului, din cauza degajărilor mari de fum acumulat pe casa scării. În timpul misiunii de stingere, pompierii au acordat asistență medicală de urgență pentru cele 5 persoane, ulterior una fiind transportată la spital pentru investigații medicale de specialitate. Incendiul a fost lichidat fără a fi înregistrate alte victime.

❗O altă misiune solicitantă a avut loc ieri, în județul Iași, unde echipajele de descarcerare și prim ajutor au intervenit pe raza localității Butea, pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier în care un autoturism s-a răsturnat în afara carosabilului. În urma evenimentului rutier au rezultat patru victime, dintre care una încarcerată. Salvatorii au extras persoana dintre fiarele contorsionate ale mașinii, ulterior fiind transportată, cu elicopterul SMURD, la o unitate spitalicească pentru investigații medicale de specialitate. Pentru celelalte trei victime s-au acordat măsuri de prim ajutor la locul impactului, ulterior fiind transportate la spital.

Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin operaționalizarea unor tabere mobile în localități din zona de frontieră, transport persoane și ajutoare materiale.

De asemenea, în data de 11.08.2022, pentru gestionarea afluxului masiv de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 311 de pompieri salvatori și 219 mijloace tehnice.

În ultimele 24 de ore au fost transmise 12 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice, în județele Argeș (2), Brașov (2), Covasna (1), Harghita (4) și Prahova (3).

„În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro“ - au mai precizat reprezentanţii IGSU. 

Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii