Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:08 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Peste 1.200 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore. Constanța, în topul județelor cu multe intervenții

ro

02 Jun, 2022 11:04 794 Marime text
Pompieri. Foto: Facebook/IGSUZiua de ieri a fost solicitantă pentru pompierii din întreaga țară! Cele mai numeroase misiuni au fost derulate în zona București-Ilfov și în județele Iași, Constanța și Timiș.

Potrivit IGSU, peste 80% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD ( 1.074 de cazuri din totalul de 1.270 de situații de urgență gestionate).

Totodată, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea celor 41 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 152 misiuni pentru protecția comunităților.

Echipajele de descarcerare au intervenit în 3 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturismele implicate în accidente rutiere.

De asemenea, în perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 19 persoane aflate în dificultate.

„În ultimele 24 de ore, la nivel național au fost transmise 27 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, dintre care 9 mesaje privind prezența animalelor sălbatice, în județele: Brașov (6), Harghita (2) și Vrancea (1), precum și 18 mesaje privind producerea fenomenelor meteorologice periculoase, în județele: Bacău (2), Botoșani (2), Caraș-Severin (3), Iași (1), Prahova (1), Hunedoara (2), Neamț (3), Suceava (4), Timiș (1), Tulcea (3)“ - au precizat reprezentanții IGSU.


Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

❗O misiune complexă a avut loc ieri, în județul Botoșani, pe raza municipiului Dorohoi, în urma producerii unui accident rutier în care au fost implicate două autoturisme. Ajunse la fața locului, echipajele de intervenție au constatat că în urma impactului puternic au rezultat 10 victime (dintre care șapte copii), iar o persoană a rămas încarcerată. Salvatorii au acționat pentru descarcerarea și acordarea primului ajutor șoferului aflat între fiarele contorsionate ale mașinii. Toate victimele au fost evaluate la fața locului, iar ulterior au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

❗O altă intervenție, care a necesitat atenție sporită din partea pompierilor vasluieni, a avut loc în zona localității Vetrișoaia, unde echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un imobil. În momentul sosirii la locul evenimentului, incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă, la întreaga construcție, cu posibilitatea de propagare la vecinătăți. Cu eforturi susținute, salvatorii au limitat propagarea și au lichidat incendiul în limitele găsite, fără a fi înregistrate victime.

„Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin operaționalizarea unor tabere mobile în localități din zona de frontieră, transport persoane și ajutoare materiale.

Astfel, în data de 01.06.2022, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 438 de pompieri și 186 mijloace tehnice.Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Totodată, evoluția situației din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național al IGSU pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor de răspuns.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro“ - au precizat reprezentanții IGSU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii