Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:39 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU În ultimele 24 de ore, salvatorii au gestionat peste 1.600 de situații de urgență!

ro

26 Jan, 2024 09:41 599 Marime text
Foto: ISU Delta TulceaZiua de ieri s-a dovedit a fi una solicitantă pentru pompierii militari. Astfel, în ultimele 24 de ore, salvatorii au gestionat 1.614 situații de urgență, cele mai numeroase dintre acestea fiind înregistrate în zona București-Ilfov, precum și în județele Argeș, Cluj și Prahova.

„Colegii noștri au gestionat 199 de misiuni în sprijinul comunităților, în timp ce, echipajele de stingere au intervenit pentru localizarea și lichidarea celor 48 de incendii înregistrate pe tot teritoriul țării.

De asemenea, concomitent cu misiunile de stingere și protecție a comunităților, echipajele operative au acționat în 6 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturismele avariate. 

În afara acestor situații, 1.392 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, iar pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 11 persoane aflate în situații critice“ - au mai precizat reprezentanții IGSU.


Totodată, în perioada analizată, au fost transmise 8 mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-ALERT, dintre care 3 mesaje privind producerea unor fenomene hidrometeorologice periculoase, în județele Caraș-Severin, Gorj, Hunedoara și Suceava, iar alte 5 mesaje pentru a semnala prezența animalelor periculoase în județele Brașov, Harghita și Mureș. Pe lângă toate aceste situații, pompierii au continuat și acțiunile desfășurate în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor străini veniți în România.

„Respectați recomandările transmise pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și prin aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată, gratuit, de pe App Store și Google Play“ - au mai precizat reprezentanții IGSU

Citește și: 

Dosarul Ferma Dacilor. Instanţa amână judecarea contestaţiei funcţionarei arestată preventiv
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii